Skocz do zawartości
ogr22

Bardzo Ciche Chlodzenie Procesora 1700+ (0,13)

Rekomendowane odpowiedzi

YoSHi powiedzmy ze ATHLON 1700+ jest taktowany na 1466 MHz a nie 1500 :-) No ale mniejsza z tym.

Teraz borykam sie z problemem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Thermaltake Volcano 11 , czy Zalmana CNPS6000-Cu ??

Ktorem nest skuteczniejszy i cichszy w praktyce ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BOZE!!

Trzymajcie mnie. Czemu wszyscy sie upieraja przy tych Volcano i Zalmanach. Chcesz koniecznie to bierz! Trac kase na marne, borykaj sie z halasem i do tego przecietna wydajnoscia.

Ja polecam Glacialtech Igloo 2500. Volcano mialem i sprzedalem, bo syf.

Jezeli po przejrzeniu tego testu wybierzesz Volcano, czy Zalmana to jestes burak.

http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part4.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze wolalem i bede wolal dodac pare groszy za Firme i miec pewnosc ze bedzie choldził. Widzisz stary, jedni chca miec jaknajszybsze kompy i wyciskaja z nich co tylko sie da, a inni chca miec cisze w pokoju.

Ja naleze do tych drugich, bo po co mi super komputer do programowania i sciagania plikow w nocy ??

Chce misc zupelna cisze i kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zupelna cisza to woda - koniec i kropka - wentylator zawsze sie kreci - a wodzie kreci sie tylko wirnik pompy ktora jest zanurzona - wiec i tak nic nie slychac - a woda obejmiesz wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten test to jakieś jaja.

W tabelce z temperaturami - zobaczcie - 64 stopnie

Łeb w łeb idą TT V9 CoolMod /2000 obr.

....i.... TT V9 /5100 obr. (chyba "zwykły")

Damn, mogłem dopłacić parę zł i wziąć coolmoda, zamiast zwykłego V9. Dla mnie lol 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

juz gdzies pisalem ze podstawowa wada tego testu jest proc ktory wydziela tylko 51W ciepla - dlatego jak ktos szuka coolerka dobrego do @ to powinien traktowac ten test z przymrozeniem oka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łeb w łeb idą TT V9 CoolMod /2000 obr.

....i....        TT V9 /5100 obr.  (chyba "zwykły")

Damn, mogłem dopłacić parę zł i wziąć coolmoda, zamiast zwykłego V9. Dla mnie lol 8)

a czytales dokladne opisy poszczegolnych modeli :?: Tam jest to wyjasnione... problemy z doleganiem rdzenia do proca, szajsowate wykonanie, dlatego nie kupilem V9 :P Biore z niego tylko wentyl i zostaje przy radiatorze FRII 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volcano 11

Zastosowanie:

AMD Socket 462/ Athlon XP 3400+

INTEL Socket 370

Dane techniczne:

Wymiar radiatora: 70x66x30,8 mm

Zapinka radiatora: 3 punktowa

Wymiary wentylatora: 80x80x25 mm

Napięcie: 12V

Napięcie startowe: 6V

Pobór prądu: 0.20A- 0.70A

Pobór mocy: 2.40W- 8.40W

Rodzaj łożyska: podwójne łożysko kulkowe

Żywotność: 50,000 godzin

Podłączenie: 3 pinowe

Prędkości

obrotowe wentylatora

Minimalna

- 1300 obr./min 17 dB(A) 20.55 CFM cisza !!!!!!!

cena 129zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Voo: nie, nie czytałem opisów poszczególnych modeli bo jak zobaczyłem tą tabelkę to mało się nie wywróciłem.

Co do szajsowatego wykonania - hmm... mam V9 i powiem Ci że wykonanie jest pierwsza klasa i wszystko dolega jak trzeba 8)

A uważasz że radiator V9 Coolmod różni się od radiatora z V9 "zwykłego"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uważasz że radiator V9 Coolmod różni się od radiatora z V9 "zwykłego"?

ze stronki wynikalo ze tak wlasnie jest...

"Volcano 9 CoolMod is much more effective because of the better-processed copper disc surface and more reliable mount."

z reszta jak popatrzylem na zdjecie tego radiatora to cieszylem sie ze go nie kupilem :roll: Nie twierdze ze masz taka kiszke, jesli u Ciebie wyglada/dolega/dziala ok to nic tylko sie cieszyc :) Ja jednak mimo wszystko nie kupil bym V9 bo nie ma zbyt dobrych osiagow (i nie chodzi mi o sam test na tej stronce, kumpel ma V9 i opieram sie tez na jego opinii) Mniejmy nadzieje ze V11 jest wydajniejsze (rdzen).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi