lublana Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Witam dzisiaj włączając laptopa zauważyłem, że nic się nie wyświetla. Diodka świadczaca o działaniu laptopa świeciła się. Postanowiłem poczekać i zobaczyć czy będzie dźwięk startowy MSW XP. Był. Po chwili zobaczyłem kilka otwartych okien i, że nie, nie działa tylko jest strasznie ciemny.Wczoraj przy wyłączaniu wszystko było ok. Ogólnie doszedłem do tego, że to karta graficzna(nie da się zmienić rozdziałki ekranu "600:480"). Czy moje przypuszczenia są dobre? Cały laptop jest na gwarancji więc nie powinno być problemu. Ale pytam z czystej ciekawości. Bo na necie czytałem, ze do podswietlenia ekranu w laptopach służą 2 świetlówki. To prawda? Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2009 przez lublana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 rozjasniles na maxa klawiszami funkcyjnymi ekran? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankracy Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Mam podobny problem jesli mozna sie podlaczyc. Laptop dziala normalnie (przewaznie), ale czasami zdaza mu sie ze gasnie. Jesli sie bardziej przyjzec to widac ze cos jest wyswietlane jednak jest tak ciemny ze nie da sie na nim pracowac. Wtedy musze wprowadzic go w stan hibernacji i wlaczyc ponownie i znowu jest wszystko OK. Tak jak wspomniane wyzej, wyglada jakby podswietlanie matrycy sie zupelnie wylaczalo. Nie jest to jakies bardzo uciazliwe bo nie zdaza sie czesto, ale skoro juz jest o tym watek to czemu by nie zapytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lublana Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 rozjasniles na maxa klawiszami funkcyjnymi ekran?Nie da się/Nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 jest jeszcze jedna opcja (chociaz malo prawdopodobna bo jednak cos wyswietla), mozliwe ze przelaczyles obraz na zewnetrzny wyswietlacz/rzutnik itp. aby przywrocic FN + ktorys przycisk tak wogole to jaki to model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lublana Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Dell Inspirion 1501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Jeśli ekran jest słabo podświetlony to mogła paść świetlówka albo inwerter, ew. któryś z przewodów (najczęściej łączący inwerter ze świetlówką). Jak poruszasz klapą to czasami zaskakuje podświetlenie czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...