Xtreme Addict Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) W końcu nadszedł ten czas, kiedy producent Wilk Elektronik oficjalnie wypuszcza pamięci na dość kontrowersyjnych kościach - Elpida Hyper, w czasie, kiedy większość producentów zaprzestaje produkcji pamięci o te chipy z powodu skali RMA na 50-70%. Polscy inżynierowie w laboratorium długo pracowali by wyeliminować przyczyny zgonów i stworzyć odpowiednie zabezpieczenia. Wyprodukowano moduły, których po prostu nie umiemy zabić. Nie odnotowaliśmy ani jednego zgonu modułu na Elpidzie Hyper ani degradacji czy innych powikłań. Warto dodać, że pamięci dostawały napięcia zabójcze dla Microna D9 GMH/GKX DDR2 :wink: Nawet moja magiczna ręka nie zabiła ani jednej kostki... Nowa linia składa się z trzech przedstawicieli rodziny: - GOODRAM PRO 2000 CL7-8-7-21 1.7-1.9v 3x2 GB - GOODRAM PRO 2000 CL8-8-8-24 1.7-1.9v 3x2 GB - GOODRAM PRO 2000 CL9-9-9-24 1.7-1.9v 3x2 GB Wszystkie modele mają w 100% gwarantowane kości ELPIDA HYPER. W ciągu tygodnia powinny pojawić się w sklepach albo bedzie je można kupić bezpośrednio od producenta. WYNIKI Konfiguracja testowa: i7 920 D0 #5 MSI ECLIPSE PLUS - zdecydowanie NAJLEPSZA płyta pod i7 jaką miałem w rękach, dziękuję MSI POLSKA, a szczególnie Jackowi za dostarczenie tego sampla ASUS 7300GT Pentagram 1050W SilentForce ES Maxtor 80GB SATA DiamondMAX Vista x64 Ultimate Model 2000 CL7 3x2 GB Kategoria CL6 na rozgrzewkę: Kategoria CL7: I tak dla osłody: Model 2000 CL8 3x2 GB Kategoria CL7: Testy trwają dalej. Później uzupełnię temat i może wstawię jakieś zdjęcia. Stay tuned. Edytowane 17 Lipca 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Pozbycie się awaryjności jest równie zaskakujące jak pierwsze miejsce ryby na moa... Ale dobrze, że mamy takie rodzime pamięci :) Będą zestawy 2x2GB do i5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erioth587 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Elpidy Hyper nie awaryjne? Swietnie :) Myślę, że goodram sprzedawał będzie również 2x2 GB i pojedyncze kostki, jak to robił do tej pory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Xtreme Addict - a jaki był powód tak wysokiej awaryjności modułów z hyperami? Czy jest szansa na trafienie CL9-ek kręcących się tak dobrze jak CL7-ki, czy może wszystkie moduły przechoodzą przez takie sito, że nie ma na to szans? Jakie będę ceny u producenta? Edytowane 20 Lipca 2009 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ceny pewnie na poziomie 1000 - 1200 zł za 3x2GB, jak nie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mozna je gdzies juz dostac?? i jak z cenami?? jako ze nasze rodzime powinny byc tansze...i mielibysmy wtedy pamieci idealne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mozna je gdzies juz dostac?? i jak z cenami?? jako ze nasze rodzime powinny byc tansze...i mielibysmy wtedy pamieci idealnePodejrzewam ceny od 1000-1300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) za niecaly 1k mozna dostac Dominatory GT z przesylka,wiec imo cena 1000pln za najslabszy zestaw troche kiepsko no i to czekanie,mialy byc za tydzien a od 3tygodni cisza :D Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 za niecaly 1k mozna dostac Dominatory GT z przesylka,wiec imo cena 1000pln za najslabszy zestaw troche kiepsko no i to czekanie,mialy byc za tydzien a od 3tygodni cisza :D We wrześniu pewnie się pojawią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 a same hypery są jeszcze produkowane? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Produkowane są cały czas w tym momencie są na rynku gskill ,a-daty no i wracają cosy gt Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 moim zdaniem goodramy powinny być tańsze i to sporo od zachodnich odpowiedników, a nie na odwrót jakaś nienormalna sytuacja jak dla mnie bo raz że dominatory gt można mieć w polsce poniżej tysiaka 2 na rodzimym rynku w stanach są sporo tańsze niż nasze goodramy na rodzimym rynku w polsce...goodramy mogłyby być sprzedawane bezpośrednio u producenta na stronie internetowej np, ale nawet bez tego mogłoby być taniej, omijamy przecież transport przez ocean, cło, kursy walut, mamy niższe koszty pracy, no ale przy całej mojej sympatii dla firmy wilk,.. w polsce zawsze musi być inaczej dlatego kupie dominatory tym bardziej ze znajomy wybiera się pod koniec sierpnia do stanów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ...goodramy mogłyby być sprzedawane bezpośrednio u producenta na stronie internetowej np, ale nawet bez tego mogłoby być taniej, omijamy przecież transport przez ocean, cło, kursy walut, mamy niższe koszty pracy, no ale przy całej mojej sympatii dla firmy wilk,.. w polsce zawsze musi być inaczej dlatego kupie dominatory tym bardziej ze znajomy wybiera się pod koniec sierpnia do stanów... Import pcb+ram+produkcja a Polak nie będzie pracował za 60$ miesięcznie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 właściwie to nie wiem gdzie składają dominatory gt, ale mimo wszystko i tak upieram się ze cena goodramow większa od tych pierwszych to nieporozumienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 wilk się chyba przeliczył. myśleli że uda się im rozwikłać problem przed innymi producentami i w ten sposób zarobią coś ekstra (tak przynajmniej ja to widzę) ale się przeliczyli bo kingston już rozpoczął sprzedaż poprawionych hx'ów corsair zrobi to na dniach a mushkin będzie tuż za nim (inni producenci pewnie zrobiąto w "locie") a o goodramach pro ani widu ani słychu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 wilk się chyba przeliczył. myśleli że uda się im rozwikłać problem przed innymi producentami i w ten sposób zarobią coś ekstra (tak przynajmniej ja to widzę) ale się przeliczyli bo kingston już rozpoczął sprzedaż poprawionych hx'ów corsair zrobi to na dniach a mushkin będzie tuż za nim (inni producenci pewnie zrobiąto w "locie") a o goodramach pro ani widu ani słychu... Moze jestem w bledzie ale wydaje mi sie ze Goodram po prostu zrobil nowe moduly na starych kosciach elpidy i sam poprawil to co sie dalo, natomiast cala reszta leci na nowej serii hyperow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 No i dobrze robią, ze lecą na sprawnych elpidach, a nie wadliwych... Pewnie sam Wilk będzie miał też nowe rewizje kości, bo w tym samym czasie Corsair coś zaczął przebąkiwać o wznowieniu sprzedaż modułów na hyperach. Jaki byłby sens pakowania się w wadliwe kości? Kto by to kupił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Moze jestem w bledzie ale wydaje mi sie ze Goodram po prostu zrobil nowe moduly na starych kosciach elpidy i sam poprawil to co sie dalo, natomiast cala reszta leci na nowej serii hyperow.tak na prawdę to nowe jest stare ;) myślisz że by wywalili tyle sprzętu? z padniętych kości/samych kostek pamięci (nie całego ramu) odratują więcej niż się tobie wydaje, przebiją nalepkę i ponownie do dystrybucji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Elpida Hyper jest nadal i ciągle produkowana, co więcej jest rozchwytywana przez producentów modułów. właściwie to nie wiem gdzie składają dominatory gt, ale mimo wszystko i tak upieram się ze cena goodramow większa od tych pierwszych to nieporozumienie... cóż mamy kapitalizm, nikt nikogo nie zmusza do zakupu danej marki, też należy wziąć pod uwagę fakt, że dominatory o których mówisz to 1866 a nie 2000... Poza tym ramy ddr3 idą do góry, więc jest duża szansa, że różnica będzie na naszą korzyść :] wilk się chyba przeliczył. myśleli że uda się im rozwikłać problem przed innymi producentami i w ten sposób zarobią coś ekstra (tak przynajmniej ja to widzę) ale się przeliczyli bo kingston już rozpoczął sprzedaż poprawionych hx'ów corsair zrobi to na dniach a mushkin będzie tuż za nim (inni producenci pewnie zrobiąto w "locie") a o goodramach pro ani widu ani słychu... Goodramy PRO są już retailowe i można je zakupić. Moze jestem w bledzie ale wydaje mi sie ze Goodram po prostu zrobil nowe moduly na starych kosciach elpidy i sam poprawil to co sie dalo, natomiast cala reszta leci na nowej serii hyperow. Można wyeliminować wiele czynników i można coś złożyć porządnie a nie oszczędzać każdego centa. No i dobrze robią, ze lecą na sprawnych elpidach, a nie wadliwych... Pewnie sam Wilk będzie miał też nowe rewizje kości, bo w tym samym czasie Corsair coś zaczął przebąkiwać o wznowieniu sprzedaż modułów na hyperach. Jaki byłby sens pakowania się w wadliwe kości? Kto by to kupił? tak na prawdę to nowe jest stare ;) myślisz że by wywalili tyle sprzętu? z padniętych kości/samych kostek pamięci (nie całego ramu) odratują więcej niż się tobie wydaje, przebiją nalepkę i ponownie do dystrybucji :) Nie warto wszędzie doszukiwać się teorii spiskowych :wink: Chętnie bym tutaj dodał swoje dwa grosze ale niestety obowiązuje mnie tajemnica handlowa/firmowa. Ogólnie wróciłem z urlopu, więc teraz trzeba trochę wyników zauploadować :rolleyes: Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 jakie napiecie i qpi używałeś do uzyskania powiedzmy tych 1100mhz cl7 (qpi i ddr) albo chociaż do standardowej pracy 7-8-7-20 2000mhz.... i w jakich cenach można dostać te pamieci 2000 cl7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) ceny dla największych disti: CL9 - 780 zł CL8 - 965 zł Cl7 - 1210 zł @ Blue QPI 1.65v Vdimm do standardowej pracy takie jak na nalepce. Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a jakie napiecie pamieci? do zestawu np. 2000 cl7 , i ustawieniu 2100-2150 przy 7-8-7-20 qpi 1.65v i ddr ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) 1.75v - 1.9v, czyli w ramach gwarancji :) Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) dzieki:) Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Wszyscy, którzy są zainteresowani kupnem pamięci PRO z nowej serii mogą aktualnie kupić je bezpośrednio od Wilk Elektronik. Zarówno indywidualni klienci jak i firmy: nr telefoniczny: 32 736 90 00 mail: sales@wilk.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Odkopuję :) Chciałbym się dowiedzieć, czy już można kupić pamięci, konkretnie zestaw 2x2GB ?? Pisałem maila, jednak odpowiedzi nie otrzymałem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Można. Jak Ci do pon nie odpiszą to skontaktuj się ze mną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 XA testowałeś te najsłabsze CL9 ? Bo jakoś nie chce mi sie wieżyć, że je tak dokładnie bindują... może tam też się trafiają kruczki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 W labie je mocno selekcjonujemy, ale 2000 7-8-7-21 stabilnie robią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Rampage II Extreme + GOODRAM PRO 2000 CL7 3x2 GB 2000 MHz CL6 stable 3x2 GB Win 7 64BIT HYPERPI32M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...