KOala Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 W Poznaniu przezroczysta 5mm kosztuje około 50,00 kolor 70,00 netto! Przy okazji mam pytanko- jak wg was będzie wyglądała obudowa z krawędziami obłożonymi kątownikiem aluminiowym 1cm x 1cm, niestety nigdzie nie znalazłem takiego projektu!! Druga rzecz to kolor plexi mam do wyboru, albo przezroczysta, albo niebieska też przezroczysta, a może połączyć to jakoś razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A ile to moze kosztować w Warszawie w castoramiem, obi albo liroyu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Proponuje zajzec na stronke www.robelit.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ja we wrocku rozgladałme się za plexi i nie kosztuje więcej niż 90 zł/m2 (5mm) 110 zł/m2 (6mm) kolorowa jest tylko że 3 mm - za mało co do wyciecia to mi sznowna pani powiedziała że skrawków nie potna bo się nie da a za 1m ciecia ściągają 1,50 netto i nie wycinają dziurek itp jak się chce z dziurkami i różne sprawy numeryczne (z rysunków np z corela) to trza iść do innej firmy (nie zawsze) i przykładowo za przendni panel 210x510x5mm wycinanie otworu na 3 napedy dziurę na wentyl 80 mm koszt wyniesie ok 40 zł (netto z materiałem) koala - czy na pewno masz do wyboru kolor plexi w grubości 5 mm ?? jeżeli tak to bierz kolor (ja tak chciałem ale nie mogę bo jest tylko 3 mm) u mnie jak sie chce 5 mm to trza zamówić cały pakiet ok 12 płyt 2x3m czyli ok 10.000 zł :lol: 8O aż mnie pogieło ja to usłyszałem ale to prawda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 koala - czy na pewno masz do wyboru kolor plexi w grubości 5 mm ?? jeżeli tak to bierz kolor (ja tak chciałem ale nie mogę bo jest tylko 3 mm) u mnie jak sie chce 5 mm to trza zamówić cały pakiet ok 12 płyt 2x3m czyli ok 10.000 zł :lol: 8O aż mnie pogieło ja to usłyszałem ale to prawda :( Kolorowa 5mm kosztuje około 100,00 brutto za m2+ dodatkowa kasa za pocięcie na drobne. Ale naprawdę bardzo się zastanawiam czy nie lepiej będzie wyglądała całkowicie przezroczysta? I tu nie chodzi o cenę? A co powiecie na delikatne kątowniczki aluminiowe na brzegach obudowy? Może już ktoś coś takiego widział i ma jakąś fotkę albo namiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Coś przydroga ta pleksa... O ile pamiętam to ciut tańszą mieli w praktikerze(80 coś zł/m2). Najtańsza w castoramie i obi... Co do kolorowej to płachta 50x50 czerwona lub żółta 24zł w obi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 1. Obudowy z pleski sa PASKUDNE!!! Fajnie wygladaja przezroczyste boki i inne mody, ale calosc taka jest dla mnie straszna. 2. CASTORAMA 100x50 cm 2.2 mm gruboscie kosztuje 45.10 PLN 3. tomekaa > bierz jak najciensza w zaleznosci od tego, do czego ma sluzyc. Taka grubosc jak ty chces zapewne bedzie kosztowala 70-90 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 1. Obudowy z pleski sa PASKUDNE!!! Fajnie wygladaja przezroczyste boki i inne mody, ale calosc taka jest dla mnie straszna. 2. CASTORAMA 100x50 cm 2.2 mm gruboscie kosztuje 45.10 PLN 3. tomekaa > bierz jak najciensza w zaleznosci od tego, do czego ma sluzyc. Taka grubosc jak ty chces zapewne bedzie kosztowala 70-90 zeta. AD 1 Rzecz gustu- mi się podobają! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSN2 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Nie opłaca się kupować plexi w supermarketach! Trzeba poszukać w mniejszych sklepach. Ja widziałem 1m x 1,5m x 2mm za 26zł a 1m x 1,5m x 5mm 65zł kolorowych nie mieli. Poza tym uważam, że całe obudowy z plexi nie wygłądają cikawie oraz jeżeli ktoś próbował wyciąć otwór w plexi to wie, że bez SPECJALNYCH narzędzi jest to nie możliwe. Plexi po prostu jest dość twarda i łatwo pęka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Nie opłaca się kupować plexi w supermarketach! Trzeba poszukać w mniejszych sklepach. Ja widziałem 1m x 1,5m x 2mm za 26zł a 1m x 1,5m x 5mm 65zł kolorowych nie mieli. Poza tym uważam, że całe obudowy z plexi nie wygłądają cikawie oraz jeżeli ktoś próbował wyciąć otwór w plexi to wie, że bez SPECJALNYCH narzędzi jest to nie możliwe. Plexi po prostu jest dość twarda i łatwo pęka. Co tak drogo.W OBI mam taniej i mi przytna chlopaki juz mnie znaja :P Wszystko cycus rowniutko i na wymiar. Na diamentowce. Juz tylko do OBI po plexe latam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 wygiecie plexi - prosta w miare sprawa wezcie sobie jakis grubszy precik i go nagrzejcie w jakis sposob - na to pleksa i gniesz do dowoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 1. jezeli chodzi o ceny to podawałem je tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=211...highlight=akryl 2. wycinnie otworów na wentylatory w plexi/akrylu to żaden problem. wystarczy końcówka do wyżynania otworów do zwykłej wiertatki. Taki zestaw otwornic np 72mm, 80mm, 90mm kosztuje w markecie może 15zł użwyałem czegoś takiego do http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=284...r=asc&highlight i potem nawet krawędzi nie trzeba szlifować bo są głaciutkie 4. Co do projektów bud z akrylu/plexi to było sporo linków 5. Jak jest duże zainteresowanie to być może wkrótce ruszymy (ja i wspólnik) z produkcją obudów PC, obudowów zasilaczy, okienek, grilli z plexi - wszystko wycianane laserowo - sterowane komputerem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ad. 2. Szkoda, ze takie wyzynarki nie moga pociagnac jeszcze metalu :( Ad. 5. Nie ma szans. Jestesmy w Polsce, a tu jednak nie ma wielkiego popytu na mody :( Dlatego jest tak malo sklepow z chlodzeniem i innymi bajerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 kurna trochę drogie gdyby kosztowały 200 zł to bym wziął Myslisz, ze zrobisz taniej. Nie sadze. No moze i taniej, ale bedzie kicha totalna jak nie masz zdolnosci i odpowiednich precyzyjnych narzedzi. Chyba ze chcesz zrobić małą obudowe lub nietypowy kształt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ad. 2. Szkoda, ze takie wyzynarki nie moga pociagnac jeszcze metalu :( Ad. 5. Nie ma szans. Jestesmy w Polsce, a tu jednak nie ma wielkiego popytu na mody :( Dlatego jest tak malo sklepow z chlodzeniem i innymi bajerami. no niestety tak do metalu to min 100 zł kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...