bananeczek Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, chciałem Was prosić o pomoc w wstępnym zorganizowaniu i oszacowaniu potrzeb w budowaniu sieci w średniej wielkości firmie (~20 osób), która jest podzielona na 2 odmienne i oddzielne segmenty, części zajmujące się innym tematem. I tu zwracam się do Was z zapytaniem jak najlepiej zorganizować tę sieć w kwestii zakupienia serwerów. Jestem zielony jeżeli chodzi o to czy 1 wystarczy, czy potrzeba 2 czy może jeszcze 1 do połączenia wszystkich komputerów, udostępnienia połączenia internetowego. Chodzi o to, żeby jedna i druga "podfirma" miały dostęp do swojej bazy danych oraz internetu. Z góry Wam dziękuję za wszelką pomoc, linki, objaśnienia z zakresu serwerów oraz budowy takiej sieci lokalnej. Pozdrawiam baza danych SQL pod CDN Optima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Pierwsze pytanie to budżet. Drugie posłałem na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...