Marcin_gps Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 niewiele wiem o tym coolerze, ale temperatura, jesli jest to po wygrzewaniu, nie jest bardzo wysoka. Jesli masz to w czasie spoczynku... zapewne efekt "silent" - czyli cooler jest nie na wydajnosc, ale na glosnosc (co sugeruje zreszta nazwa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekg Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 taka temp może być - martw się jak ci 70 przekroczy;-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 A jaką masz temperaturę wewnątrz obudowy? Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem???W wentylacji obudowy, trzeba dołożyć jakiś went 80x80 z tyłu obudowy. U mnie było yle samo, po założeniu wentylka max. to 45. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem???czasem nic nie da się poradzić :cry: , jak kupiłem mojego XP 1800+ to wziołem do tego cooler CoolerMaster dosyc duzy (2x wiekszy niz mialem na Duronie 800) i po odpaleniu mialem w spoczynku 60 stopni :!: , sprawdziłem przyleganie i wszystko OK pasta równo odcisnięta, cooler gładki. Mimo to Winda very stable. Kupiłem Titana TTC D5TB i wiatrak do obudowy wypolerowalem spod (spadek tylko o 2 stopnie)i jest troche lepiej 54 w spoczynku. Przestałem sie tym martwić, wydawanie 140 zl na Volcano 7 uwazam za przegiecie. Jakies pol roku temu skladalem dla kumpla XP 1700 na Epox 8KT7A+(AMD761) i na takim samym CoolerMasterze jak ten mój pierwszy bylo max 45 stopni, na jakims forum uswiadomili mnie ze taka roznica bierze sie stad ze nowe plyty odczytuja temp z wnetrza proca z jego diody termicznej a nie z tego listka ktory przylega raz lepiej raz gorzej, dlatego wskazuja wyzsze temp niz starsze plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 po odpaleniu mialem w spoczynku 60 stopni :!: , sprawdziłem przyleganie i wszystko OK pasta równo odcisnięta, cooler gładki HALT trzeba wlaczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 po odpaleniu mialem w spoczynku 60 stopni :!: , sprawdziłem przyleganie i wszystko OK pasta równo odcisnięta, cooler gładki HALT trzeba wlaczyc. jak to zrobić ???? z softcoolerów działa u mnie tylko CPUIdle ale nie udało mi się znalezc do niego działającego cracka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 jak to zrobić ???? z softcoolerów działa u mnie tylko CPUIdle ale nie udało mi się znalezc do niego działającego cracka Nie baw sie w softcooler, skorzystaj z program WPCREDIT i tam to wlacz (zeby za kazdym razem nie edytowac tego musisz uzyc rowniez WPCRSET) opisy: http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?I...14&Poprzednie=1 http://www.pcworld.pl/artykuly/19906_3.html Znajdziesz tam jedynie opisy programow funkcje ta sobie poszukasz zwie sie "HALT Command Detect" Tylko niepozmieniaj za duzo :) acha efekt wlaczenia bedzie widoczny prawie natychmiast (jesli nie bedziesz mial za bardzo obciazonego kompa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Witam. Ja mam identyczny problem z wentylatorem Arctic Cooling super silent 2500. Mam Athlona XP 1600+ a teperatura sięga 65 idle i 67 load. Smutne, ale prawdziwe. Zapraszam do odwiedzenia mojego postu: http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php...p?p=34676#34676 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 A ja na moim titanie mam max.56'C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ja mam 57-58 idle i 61 load. Zmianiło się jak zainstalowałem nowego Asus PC Probe. Teraz temperatura jest taka jak w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem??? czym się martwisz , przyszło lato i ja tyle mam w porywach na swoim celeronie, a ty masz AMD i one z zasady bardziej się grzeją co o niczym nie świadczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem??? Odpowiedz bedzie krotka. Co jest przyczyna? pytasz. Odpowiem tak - Coooler. KICHA... Kupuj TITAN-a Ja mam na D1000@1200 9x133 temperature 43C. Napiecie 1,85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem??? 55 stopni wcale nie jest az tak wysoka temperatura...ja na swoim D800@1100 1.9V na tej samej plycie w najgoretsze dni wakacji na V6Cu/low noise (4000obr/min) mam troszke ponad 60 stopni...sprawdzalem na dwuch takich durakach i wszedzie bylo >60 st....ostatnio nawet bylem u kumpla i na jego durniu SL75KAV ppkazywal 83St w biosie!!!...boshe drogi w jakim szoku bylem gdy to zobaczylem...on musial miec temp ponad 90st w strukturze...no niech mi teraz ktos powie ze AMD nie wytrzymuja wysokich temperatur...a co wiecej przy tej temperaturze byl stabilny Ps zamienilem sie z nim na procki i teraz siedzi sobie u mnie ten duron kumpla i przynajmniej mam pewnosc ze moge na nim miec >60st przy o/c 800@1100 i nic mu nie bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Ja mam T-birda 1.4 i temp max oscyluje w oklicach 55stopni, a oprócz słabiutkiego thermal mastera (coś a la orb) ma przyklejonego "kropelką" do obudowy wiatrak 8x8cm. Dla ostatnich modelów T-birdów(do 1.4ghz) taka temperatura to normalka, przecież wydzielają ok 75 Wat "ciepła" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Nie ma co narzekać ja mam temperature koło 50 stopni i procesor mi sie nie topi. W końcu krytyczna wynosi 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpenio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Na takie wysokie temperatury athlonów jest jedna rada... zróbcie sobie WC do kompa :lol: Mówię poważnie. Ja na chłodzeniu powietrzem miałem podobne temp jak wy (około 50 st na full load) . Po założeniu WC i pierwszym włączeniu kompa byłem pod wrażeniem, temperatura spadła o jakieś 12 stopni. Teraz gdy pisze tego posta mam takie temp: system 29 st, na procku 37 st. Polecam WC naprawdę warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Odnośnie tych temperatur to mi się udało wyciągnąć 115*C i się nie zawiesił. To było tak, siedzę przed kompem a tu coś mi zaczyna śmierdzieć pomyślałem może to coś w zasilaczu się walnęło, ale smrud zaczął się nasilać i wyłączyłem zasilanie. Otwieram obudowę czuję syf, potem dotykam radiatora i słyszę dźwięk parującej wody. To były moje palce, lekkie poparzenia i to wszystko a procka nadal mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Pozazdrościć wytrzymałości procka, choć nie chciałbym, żeby i mnei to spotkało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonXP Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Mam Athlona 1333 Mhz na plycie Soltek SL75-KAV, do tego Thermaltake Coppershim Xp i pasta Thermopox 75AGS. Na to wszystko Arctic Cooling - Super Silent 2500. Martwi mnie tak wysoka temperatura, bo az 55 stopni. W czym tkwi problem??? Mialem do niedawna identyczny sprzet. Tyle ze u mnie po podkreceniu na 1466 mial max temperature 43 stopnie. Jestes pewny ze dobrze zalozony jest ten cooler? Dziwia mnie nieraz takie problemy. Niby ten sam sprzet a calkiem inna temperatura. Na 1333 nie wiem ile moj mial bo chyba nigdy na takiej czestotliwosci nie chodzil :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Mam atholna 1700+ na k7vta3 v2.0 i przy otwartej obudowi mam 47 stopni, przy zamkniętej nawet do 58 dochodzi. Dodam tylko że moj wiatraczek kosztował 3 dychy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonXP Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Mam atholna 1700+ na k7vta3 v2.0 i przy otwartej obudowi mam 47 stopni, przy zamkniętej nawet do 58 dochodzi. Dodam tylko że moj wiatraczek kosztował 3 dychy A ja z kolei mam wiatraczek za 20 dychy. Na moim XP 1800+ (podkreconym) temp nie przekroczyla jeszcze 47 stopni. Najwazniejsze jest chyba to, zeby prawidlowo zalozyc cooler i uzyc dobrej pasty. Wtedy nawet gowno za 20 zl bedzie dobrze chlodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Hmm tak czytam czytam is ie zastanawiam czemu takie wielkie temperatuty macie u mnie na XP 1700 mam w spoczynku 36stp podaczas grania 40stp a jak podkrecam na XP 2200 (szyna 166) to spoczynek 39/40 stp granie 44/45 stp , chlodzenie dragon orb 4900 obrotow zwykla pasta biala obudowa FEEL v wiatrak wywiewajacy obudowa otwarta pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Hmm. Ja mam wolniejszy procek, a cooler za 60zł. Temperatura przy odpalaniu to 36 stopni, ale w przeciągu kilku minut rośnie do 57-58 stopni. Podczas grania dochodzi do 64 stopni. Dziś jest chłodno więc mam 55-56, a przy graniu jakieś 61. Mam dwa wiatraki w obudowie, dawniej tylko jeden exaust fan nic nie dawał, kiedy zamontowałem jeszcze jeden zasysający, dało to stabilizację temperatury płyty głównej. Dawniej dochodziła do 40 stopni, a teraz ma 34, a dziś to nawet 32-33. Mimo wszystko, zastanawiam się czemu mam tak sporo? Moze faktycznie źle założony cooler z pastą? Nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Titan rulezz 52 st. maxx!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 A jaki cooler najlepszy bedzie do athlona 1.7XP ??? Ja mam zamiar kupic : CoolerMaster 80 mm (łożysko kulkowe) dodatkowy wentylator do obudów, wymiary: 80x80x25 mm,dodatkowe chłodzenie wnętrza obudowy, żywotność 50.000 godzin, 2500 obr/min, 29 dB no i : CoolerMaster DP5-7H53F-OC Smart Socket A (Athlon 1.4 GHz+, Athlon XP 2000+ i szybsze, Duron do 1.2 GHz+) i Socket 370 (1.2 GHz+), regulowana prędkość do 4300 RPM (automatycznie w zależności od temeratury !!), 37.54 CFM, 38.5 dBA przy maks. obciążeniu, średnio ok. 30 dBA hmm obydwa 30dba milo :wink: A tak na serio to mi wystarczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...