Bioły Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, na początku następnego tygodnia dostane komputer co mam w podpisie na socket 939, jednak mam wątpliwości czy moja delta pociągnie ten cały zestaw bez oporów. Liczyłem na kalkulatorach w googlach to piszą, że taki zestaw pobiera około ~280 - 330 W. Mam się czego obawiać ? Czy może wyjąć z szafy już paruletniego chieftec 350 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnowak Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Powinna spokojnie pociągnąć delta to dobry zasilacz za dobre pieniądze :) stare chieftecki należą do bardzo dobrych zasilaczy, wiec możesz spróbować na tym i na tym, nic nie powinno się stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 mnowak napisał(a): Powinna spokojnie pociągnąć delta to dobry zasilacz za dobre pieniądze :) stare chieftecki należą do bardzo dobrych zasilaczy, wiec możesz spróbować na tym i na tym, nic nie powinno się stać. Dzięki za odpowiedź, jeszcze pytanie jak bym zamiast tego 7600gt wstawil 7900gs /8600gt + 1 gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Z tego co pamiętam to zestaw na Athlon X2 4000+ z O/C na 2.8Ghz, 2GB Ram, dwa HDD i 7900GS jakiś czas chodził u mnie na Chiefie 350w ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Pociągnie spokojnie. Mam nadzieję, że mowa o delta DPS-300 MB B. Mam na takim zasilaczu A64 3000+ oraz GF6600 (gpu jak w GT, mem slabo bo ddr1). Wg xbitlabs 7900GT pobiera mniej energii od 6600GT. Zasilacz pracuje w miarę cicho i chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 U mnie omawiana Delta DPS-300 MB-B ciągnęła full stable (często komp włączony po 60 godzin bez przerwy, czasem ostro katowany - Orthosy, GTA IV) A64 X2 3600+ @2,85GHz + 4GB RAM + 8600GT + 2 dyski twarde + 5 wentylatorów :) Więc odpowiedz sobie sam czy starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Kalkulatory to pic na wodę. Mój zestaw pobiera z sieci lekko ponad 250 W, ten sam komp z 9600 GT ciagnął lekko ponad 160 W. Twój konfig to wręcz jak nie konfig. Dopiero w ostatnich latach potrzebne są mocniejsze zasilacze, do starszych kompów wystarczają nawet 300 W, byle firmowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Żeby nie otwierać nowego tematu, w ciągu 2 tygodni znowu zmienił się cfg. Przyszedł x2 i am2 oraz możliwość kupienia tanio i okazyjnie radka 1950pro. I tu już mam lekkie obawy, że 300 od delty nie da rady. Kumpel mówił, żebym przynajmniej firmową 400 kupił, ale i tak będzie na styk ? Za cene koło 100 zł nie ma nic ciekawego z linią 12V. Pytanie czy pociągnie ten zasilacz spokojnie 1950 ? Jak nie to jaki zasilacz polececie do +- 100 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Możesz to łączyć pod delte, karta pobiera 65 wat, cpu jeszcze mniej. Delta da radę. Rozumiem, że x2 to 3600+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bioły Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Klaus napisał(a): Możesz to łączyć pod delte, karta pobiera 65 wat, cpu jeszcze mniej. Delta da radę. Rozumiem, że x2 to 3600+? Ta, X2 to 3600+, oczywiście w późniejszym czasie będzie podkręcony jeszcze czekam na płyte, wtedy będe wiedział jak "leci" I jak pociągnie to git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...