Skocz do zawartości
radas3x1

Abit Ip35-e Jak Z Gw? + Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiam, jak to jest z gwarancją abita? firma upadła czyli chyba gwarancja przepadła? jeżeli tak to kiepsko bo mam 2 problemy, pierwszy: gdy podłącze głośniki do normalnego wyjścia (zielony z tyłu) to działa tylko jeden głośnik i muszę używać panelu z przodu (który jest na AC97 a nie HD ), jest na to jakiś sposób?

drugi problem jest taki, że matka zabierając mi nagrywarę genialnie wyrwała 3 złącza SATA (każdy po kolei), powpinałem je jakoś spowrotem, jednego znaleźć nie mogę ale mniejsza o to, ponieważ kiedy np nagrywam coś na płytę nagrywara (nowa pionka jak i stara neca) sypie errorami I/O a płyta staje się bezużyteczna (cd / dvd byle co, nagra 786 bajtów po czym wyrzuca błędy ). nie wiem od czego to zależy ale chyba nie od nagrywarek, kable sprawdzone, używałem inne i tak samo, a wtyczki są na miejscu, zauważyłem, że wysypuje się jak byle co zażąda dostępu do dysku (jak mam włączonego np utorrenta czy zwykłe AQQ ). da się to jakoś naprawić?

aha, bios najnowszy, ustawienia przywracałem wiele razy i nic nie dawało, resety cmos też były, bateryjka wyciągana itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi