WebNuLL Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Witam, pokażę Wam jak zamówić oryginalne płyty z dystrybucją Ubuntu Linux poprzez "ShipIt!". Wysyłka płyt jest sponsorowana, po zamówieniu dostajesz dystrybucję livecd na płycie CD z kolorowym nadrukiem, pudełko kolorowe z angielską instrukcją oraz naklejki. 1. A więc wchodzimy na stronę http://shipit.ubuntu.com Klikamy w podkreślony powyżej link ( wersja desktopowa - biurkowa, nie serwerowa ) 2. Jeśli nie mamy jeszcze konta w serwisie launchpad.net zakładamy je Aby założyć konto poprostu zaznacz "No, I want to create an account now" , wpisz Swój adres e-mail i hasło do nowo utworzonego konta, zatwierdź i sprawdź pocztę. 3. Wypełnij formularz, to WAŻNE ABY DANE BYŁY POPRAWNE Oto konsekwencje złego wypełnienia formularza: - Listonosz nie wyda Ci paczki, nie nazywasz się tak - Paczka poprostu nie przyjdzie bo podałeś zły adres Uwaga: To nie jest usługa dla ludzi którzy lubią sobie robić żarty, jeśli ta płyta Ci się nie przyda to po prostu jej nie zamawiaj, być może ktoś inny właśnie będzie jej potrzebować, a ty ją powiesisz na sufit albo wyrzucisz przez okno.. 4. Pozostaje tylko czekać, jest to usługa CAŁKOWICIE DARMOWA, tak więc nie ma co narzekać, w końcu jacyś ludzie robią to dla nas za darmo. Okres oczekiwania na przesyłkę powinien trwać od 2 do 6 tygodni. Pozdrawiam, WebNuLL Edytowane 18 Lipca 2009 przez WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 "Wysyłka płyt jest sponsorowana," -- ciekawi mnie tylko przez kogo? doświadczenie uczy ze nie ma nic za free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Ja kiedyś dostałem taki pakiecik - 10 podwójnych kompletów (Live i Install CD), ale to było jeszcze za czasów Ubuntu 5.04 ;) Edytowane 21 Lipca 2009 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 "Wysyłka płyt jest sponsorowana," -- ciekawi mnie tylko przez kogo? doświadczenie uczy ze nie ma nic za free Przez firmę Canonical. Pozdrawiam, WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...