ThEvil Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=11979 Tak jak w temacie, szukam sobie sympatycznego blaszaka w cenie oscylującej wokół 2 tyś zł. Czy uważacie, że ten zestaw się opłaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Złóż sam zamiast bawić się w gotowe zestawy. Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 439 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ Platinum - 199 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB - 415 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Razem : 1802 zł +CM Elite 149zł Ceny z ESC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Złóż sam zamiast bawić się w gotowe zestawy. Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 439 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ Platinum - 199 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB - 415 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Razem : 1802 zł +CM Elite 149zł Ceny z ESC. andre777 ja wiem że najlepiej złożyć zestaw samemu ale z te cene nie będzie miał zbyt genialnych części jeżeli będzie chciał mieć windowsa wgranego no chyba że go do piractwa namawiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Zamawia wszystko w 1 sklepie. Tam mu składają. Kupuje XP/Vista albo używa Windows 7 RC. Edytowane 18 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThEvil Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Potrzebuję kompa bez systemu. I co wszyscy tak z tym sklepem esc? Ja z Krakowa jestem i wolałbym pojechać po sprzęt osobiście a nie dopłacać jeszcze za przesyłkę :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Najpierw zobacz ile Ci wyjdzie w sklepach w Krakowie. Przesyłka to chyba 15zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 andre777 ja wiem że najlepiej złożyć zestaw samemu ale z te cene nie będzie miał zbyt genialnych części jeżeli będzie chciał mieć windowsa wgranego no chyba że go do piractwa namawiasz Można samemu poskładać zestaw i kupić do niego os, np windows xp czy vista. Zestaw z linku z pierwszego postu też jest bez widowsa. Jak wół stoi: Do tego zestawu możesz dokupić: klawiature i mysz Logitech Value + SBF90/96 za - 49zł kartę sieciową WiFi ASUS WL-138G V2 - 79zł Windows XP Home OEM PL - 349zł Poza tym, nie ma takiego zestawu bo nie ma płyty: Płyta główna Gigabyte M3A78 PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Potrzebuję kompa bez systemu. I co wszyscy tak z tym sklepem esc? Ja z Krakowa jestem i wolałbym pojechać po sprzęt osobiście a nie dopłacać jeszcze za przesyłkę :/mam podobnie też wole po kompa sosbiście a nie płacić za jego przesyłke(jestem z poznania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szquar Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Potrzebuję kompa bez systemu. I co wszyscy tak z tym sklepem esc? Ja z Krakowa jestem i wolałbym pojechać po sprzęt osobiście a nie dopłacać jeszcze za przesyłkę :/ Nie kupowałem nigdy w esc.pl ale wszyscy chwalą ten sklep, natomiast dawniej kupowałem w bicie i raczej odradzam ten sklep, zawsze się coś psuło dosyć szybko, z gwarancją niby nie było problemów (oprócz komentarzy panów serwisantów) ale mój znajomy który też tam kupował jak oddał grafikę na gwarancje to mu powiedzieli że wymienili na nową a oddali mu kartę która wyglądała na używaną (była zakurzona). Kiedyś, będąc tam słyszałem jak gość który składał kompa pytał się szefa co ma zrobić bo mu się coś tam ułamało, szef powiedział żeby włożył i że jak będzie działać to niech zostawi. Może się dużo zmieniło od tego czasu, bo było to kilka lat temu, ale ja mam osobisty niesmak do tego sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThEvil Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Czytając komentarz przedmówcy dochodzę do wniosku, że chyba faktycznie lepiej na tym wyjdę jeśli zamówię kompa przez net i dopłacę za przesyłkę, zwłaszcza, ze pewnie i tak drożej niż ta przesyłka wyniósłby mnie taki sam zestaw w Krakowie. Z drugiej strony, znając moje szczęście to pewnie i tak jakiś debil z poczty polskiej uszkodzi kompa w transporcie no ale cóż, chyba będę musiał zaryzykować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Z drugiej strony, znając moje szczęście to pewnie i tak jakiś debil z poczty polskiej uszkodzi kompa w transporcie no ale cóż, chyba będę musiał zaryzykować... wszystkie szanujące się sklepy wysyłają sprzęt kurierem , przesyłka jest ubezpieczona , można rozpakować i sprawdzić czy nic się nie uszkodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 sklep esc.pl polecam bo sam kupywalem tam i jest wszystko na tip top. lepiej zamowic podzespoly niz caly komputer. za ta kase co wydasz w sklepie za cienki sprzet to na czesci kupiszsuper PC;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThEvil Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Ok, przekonaliście mnie i planuję zamówić sobie przez net kompa ze sklepu ESC :) Nie mniej jednak jako, ze ekspertem od hardware'u to ja nie jestem więc będę jeszcze potrzebował waszej pomocy i porady... Tak więc z grubsza, upatrzyłem sobie na podstawie waszych porad taki zestaw: Procek: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17472 439zł Płyta Główna: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17908 265zł RAM: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11676 180zł Grafika: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=12684 399zł Zasilacz: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15432 199zł HDD: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17260 195zł Nagrywarka DVD: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9976 90zł Razem: 1767zł Jeśli uważacie, ze może wybrać ze sklepu jakieś lepsze części za podobną cenę to piszcie, przy czym będę wdzięczny, jeśli przy wypisanych przez was propozycjach sprzętu będą od razu linki do sklepu Esc. Kolejna sprawa, chciałbym też żebyście polecili mi jakąś obudowę odpowiednia do tego zestawu. Nie mam dużych wymagań estetycznych, grunt żeby nie była różowa ani seledynowa ;) I jeszcze jedno, czy istnieje opcja, żeby z wybranych przeze mnie części pracownicy Esc złożyli mi kompa i wysłali w całości czy muszę to robić na własną rękę? Bo z grubsza orientuję się co i jak, ale jak już mówiłem ekspertem nie jestem i wolałbym kompa nie składać sam... W prawdzie mógłbym ściągnąć jakiegoś kumpla, który lepiej się na tym wyznaje niż ja i mi pomoże ale wolałbym tego uniknąć w miarę możliwości. Czekam na wasze odpowiedzi! PS: Czegoś tu nie kumam! Zapisałem sobie linki do wszystkich części od zestawu, jaki planuję sobie zamówić, a po 5 minutach, jak odświeżam stronę, albo wrzucam dowolny link w okno przeglądarki, dostaję informację, ze nie ma takiego produktu! WTF?! Edytowane 21 Lipca 2009 przez ThEvil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Jeżeli dajesz przez stwórz zestaw to Ci złożą. Obudowa CM Elite. ESC teraz ma problem techniczny. Z tego co widze po cenach to jest a780gxh + x3 710 + 2x2gb ocz + hd4850 (jaki?) + HD502HI. Jak możesz to dokup Freezer Xtreme i kręć proca. Edytowane 21 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...