danrok Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam, jaką książkę polecacie do C# dla kogoś, kto dość długo pisał w C/C++? Chciałem poczytać o różnicach, podobieństwach itd. jednocześnie ucząc się innego języka ;) Wyczytałem, że ludzie polecają: "C#. Programowanie". Co o tej pozycji sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Jeśli zaczynasz dopiero się uczyć to na początek polecam Symfonie C++, ANSI C (chociaż teraz to chyba już nie ma sensu i Symfonia wystarczy), a C# na koniec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Przeczytaj poprzedni post jeszcze raz proszę;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Sorry :P Faktycznie :P To ten C# będzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 a jakaś propozycja książki?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 a jakaś propozycja książki?:) Na początek, żeby zrozumieć podstawy powinna wystarczyć Adam Boduch Wstęp do programowania w języku C# częściowo w wersji elektronicznej na http://4programmers.net/C_sharp/Wprowadzenie a potem już tylko google i msdn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 http://helion.pl/ksiazki/cshpro.htm http://helion.pl/ksiazki/csh25w.htm szukaj ksiazek od tego goscia ewentualnie jeszcze ksiazki o c# z serii core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Jak się w czyms pisało to na c# mozna przeskoczyc niemal w biegu podpierając się tylko tym co jest w googlach i pomocą dołaczoną do VS. Edytowane 18 Lipca 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 ewentualnie poczytaj C# praktyczny kurs C# ćwiczenia obie napisane prze Lisa i bardzo fajnie sie je czyta. krotko i zwiezle. a reszte mozesz doczytac np przez msdn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Przesiadka na C# zajmie trochę czasu, ale poczytam faktycznie MSDN. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydropieklo Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 C# nie jest trudny, jeśli się zna C/C++ czy np. Jave. Książkę C# Programowanie z O'Really zdecydowanie warte polecić ;) jeśli wiesz o programowaniu już coś, na sam początek przygody z programowanie jednak zachęcam do lżejszych wydawnictw! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Albo wejdz na losowo wybrana politechnike/uniwerek, pogrzeb troche az sie dokopiesz do slajdow z wykladow i z tego sie ucz (zazwyczaj cwiczenia sa w zestawie). Edytowane 21 Lipca 2009 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) samego jezyka nie jest duzo do nauki, ale framework juz troche czasu wymaga. imo starczy ci jakis krotki tutorial na sieci + gramatyka z msdn. Edytowane 21 Lipca 2009 przez ciukacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ja polecę Ci książkę MIKOMu. Dokładnie omówi różnice między programowaniem w C/C++, a programowaniem w dotnecie. Ja wolę na początek takie rozwiązanie niżli naukę z Googli. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ja polecę Ci książkę MIKOMu. Dokładnie omówi różnice między programowaniem w C/C++, a programowaniem w dotnecie.To chyba kiepska ta ksiązka skoro omawia róznice miedzy konkretnym jezykiem a calą platformą na której mozna pisac w niemal kazdym języku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Mogłem się spodziewać ;) Omawia różnice w programowaniu w C# a programowaniem w językach które istniały przed dotnetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Lepiej się za Jave weź. więcej pożytku będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Jave? ;] Dlaczego akurat javę? Zamówiłem C# Programowanie. Poczytam. Wolę książkę i doczytywać w necie różności. Mam takie pytanie dla tych, co piszą w C#. Nie ma tam "delete". Rozumiem, że nie może być czegoś takiego jak wyciek pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Heh, dlaczego akurat C#? Zresztą z tego co wiem z Javą ma sporo wspólnego i pewnie też jest coś podobnego do Garbage Collectora - automatycznego odśmiecacza. Memory Leak w Javie raczej nie wystąpi. Po utracie referencji obiekt staje się podatny na działanie GB. Czasami można jednak skaszanić kod, że GB nie zadziała poprawnie. Edytowane 24 Lipca 2009 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Mam takie pytanie dla tych, co piszą w C#. Nie ma tam "delete". Rozumiem, że nie może być czegoś takiego jak wyciek pamięci? moze byc. garbage collector nie pozamiata obiektow np wtedy gdy istnieje do nich referencja, albo zasob jest niezarzadzalny (polaczenie do bazy, otwarty plik). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dzięki. Już sobie wszystko podoczytywałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...