sqeqes Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzis po wlaczeniu komputera moj Tagan nie wytrzymal, blysnelo, zasmierdzialo i tyle go bylo widac. Jeszcze nie wiem jakie sa szkody, bo zasilacz do sprawdzenia kompa bede mial jutro ale na pewno szykuje sie wymiana zasilacza. Skoro wymieniam zasilacz to rowniez wymienie przy okazji karte graficzna - jak sie zjarala plyta i procek to tez niestety. Na szczescie zapasowy dysk mam. Szukam wiec konkretnej karty - nie wiem, tak do 600 zlotych. W ogole nie gram, tylko luba na Simsach wiec chcialby by bez problemu ta karta obsluzyla Sims 3 w pelnych detalach na 1020 x 1080. Poza tym bardzo mi zalezy na wspolpracy tej karta z moim telewizorem. Krotko mowiac jaka karta do zastosowana pol-medialnych czyli przetwarzaniu i wysylaniu materialu HD (filmy i dokument) w rozdzialce 720 i 1080 na telewizor. Wazna jest rowniez cisza (pasywna?). Zasialacz tez szukam - mozliwe najcichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzis po wlaczeniu komputera moj Tagan nie wytrzymal, blysnelo, zasmierdzialo i tyle go bylo widac. Jeszcze nie wiem jakie sa szkody, bo zasilacz do sprawdzenia kompa bede mial jutro ale na pewno szykuje sie wymiana zasilacza. Skoro wymieniam zasilacz to rowniez wymienie przy okazji karte graficzna - jak sie zjarala plyta i procek to tez niestety. Na szczescie zapasowy dysk mam. Szukam wiec konkretnej karty - nie wiem, tak do 600 zlotych. W ogole nie gram, tylko luba na Simsach wiec chcialby by bez problemu ta karta obsluzyla Sims 3 w pelnych detalach na 1020 x 1080. Poza tym bardzo mi zalezy na wspolpracy tej karta z moim telewizorem. Krotko mowiac jaka karta do zastosowana pol-medialnych czyli przetwarzaniu i wysylaniu materialu HD (filmy i dokument) w rozdzialce 720 i 1080 na telewizor. Wazna jest rowniez cisza (pasywna?). Zasialacz tez szukam - mozliwe najcichszy. jak do 600zł to bym szukał jakiegoś gtx260 używanego ale z ciszą będzie trochęgorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqeqes Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 jak do 600zł to bym szukał jakiegoś gtx260 używanego ale z ciszą będzie trochęgorzej no wlasnie, ta cisza ... ktos zna jakies strony testujace karty pod wzgledem ciszy (pasywna chyba odpada), nie moge cos znalesc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 inaczej przy solidnej budzie karty nie słychać. przynajmniej tak jest u mnie w gigabyte triton słychać tylko proca i dysk twardy bo już przy gorszym wynalzku może być ciut słyszalna, ale podczas grania i tak tego nie usłyszysz. podsumowując postaraj się kupić gtx260 jeżeli nowa będzie dla ciebie za droga a używana nie wchodzi wgre to bierz radka 4870 512mb bo wersje 1gb są droższe o 150- 180 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqeqes Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 inaczej przy solidnej budzie karty nie słychać. przynajmniej tak jest u mnie w gigabyte triton słychać tylko proca i dysk twardy bo już przy gorszym wynalzku może być ciut słyszalna, ale podczas grania i tak tego nie usłyszysz. podsumowując postaraj się kupić gtx260 jeżeli nowa będzie dla ciebie za droga a używana nie wchodzi wgre to bierz radka 4870 512mb bo wersje 1gb są droższe o 150- 180 zł Ten GTX 260 wyglada ok, tylko ciezko znalesc wesje z gniazdem HDMI. Mialem kiedys Nvidie i byly problemy z audio przez HDMI, owszem byla przejsciowka z DVI-->HDMI i obraz byl bez problemu ale z glosem juz bylo gorzej. Trzeba bylo podlaczac karte do jakiegos wejscia na plycie glownej i takie tam - nie zawsze to dzialalo. Jak znajde GTX z gniazdem HDMI to biore a jak nie to wezme jakiegos Radeona 4870. Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...