mikkoolo Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Problem trwa od mniej więcej od 3 tygodni .Mam problem z grafiką komputera otóż : Pewnego razu ekran monitora zaczął migać stopniowo z coraz większą częstotliwością aż w końcu pojawiał się niebieski ekran albo się po prostu zacinał pc , w grach grafika kilka minut po włączeniu gry zaczęła warować i widzę jakby same tekstury albo jakieś fragmenty postaci : usta,oczy po czym gra się zacina . Próbowałem zainstalować nowe sterowniki do karty nvidia 186 (ale próbowałem też starsze 185,182,175 bez skutku :angry: ale po ponownym włączeniu pc zmniejszyła się rozdzielczość ekranu do 800x600 a maksymalna którą mogę ustawić to 1024 x768. Do tego : - nie mam Nvidia control panel w którym mogę ustawiać wygładzanie krawędzi i rozdzielczość na 1440x900(czyli odpowiednią na mój monitor) -pulpit,okna i wszystko nawet bios i ekran ładowania się windowsa wyglądają bardzo dziwnie kilka zdjęć w zakładkach pokazuje to o czym mówię -ekran wygląda jak by cały czas się odświeżał (przy przesuwaniu okien) otóż komputer nie chodził przez 2 tygodnie i po powrocie najpierw włączył się jak zwykle czyli z posypaną grafiką a raz normalnie. I wtedy zainstalowałem też stery oraz asus smart doctor którym podkręciłem obroty wiatraczka przy karcie na maxa a tagże przysunąłem do komputera wiatrak biurowy temperatura karty wacha się od 50-58* więc jest ok. aleeeeeee komputer nadal czasami się jakby zacina na chwile i pojawiają się takie małe kreseczki i kwadraciki.Monitor też czasami miga i słychać czasami też taki dziwięk "piiiiii" jak przy restarcie albo przy włączaniu komutera. Najgorsze jest jednak to że grafika sypię się zupełnie gdy włączam jakąś grę . Zdarzyło się jednak np.wczoraj że grałem 2.5 godziny w Mass Efekta zanim grfika się wysypała. proszę o pomoc ! quad 6600 2.40 ghz 2gb ram nvidia 8800 GTX zasilacz cheftec 750 Edytowane 19 Lipca 2009 przez mikkoolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Jakich ty rad oczekujesz ? Ewidentnie widac ze karta jest zwalona i na serwis ja trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikkoolo Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Jakich ty rad oczekujesz ? Ewidentnie widac ze karta jest zwalona i na serwis ja trzeba. chciałbym wiedzieć czy da się to naprawić jeżeli tak to gdzie bo chyba nie w zwykłym serwisie komputerowym. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 1. Sprawdź na innym zasilaczu. 2. Sprawdź temperatury (nawet na dotyk - radiator nie powinien parzyć) 3. Sprawdź kartę w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...