-MIKI- Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Posiadam płytę główną Asus P5K-E WiFi AP Edition z dołączoną anteną, która niestety jest za słaba. Podczas korzystania z internetu często rozłącza się. Jaka nowa antena do karty sieciowej byłaby najlepsza w cenie do 100zł? (Router - Linksys Wireless-G Router WRT54GC) Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Podałes mało informacji : Lokalizacja routera ( od kompa ) i czy nie jest na podłodze. rozumiem nateny oryginalne w obydwóch urzadzeniach ? Jesli masz dobry sygnał ale zrywa to zmien kanał na którym pracujesz. Zobacz ze na wykresie kanały ( czesto zachodza na siebie ) ( głownymi kanałami jest 1, 7 i 13 ) Odpal ten program : Pobierz mnie a powiem ci jakie kanały sa zajete w twojej okolicy I ustaw Kanał na routerze tak by jak najmniej interferował z innymi sieciami. Jesli dalej bedzie zle to zmniejsz predkosc Wi-fi na 11Mbps i bedzie gut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Do sprawdzania jakości sygnału dobry jest też wlaninfo.exe Co do anteny, to przypuszczam, że TP-link 5dBiza 40zł zupełnie wystarczy. Ale najpierw sprawdź, czy nie chodzi o nakładanie się kanałów jak słusznie Kwazor prawi. Ja sobie do rutera linksysa kupiłem zestaw 2 anten linksysa 7dBiza 150zł, ale to przesada. Za to ładnie się prezentują :D No chyba, że nie chcesz tego co maja wszyscy i lubisz przebierać. Polecam http://www.anteny.net/ można tanio znaleźć ciekawe zabawki nie koniecznie super markowe, co wcale nie znaczy gorsze. Np. taki Circe 12 dBi ;) za niecałe 60zł. Edytowane 25 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...