T00rop Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Witam serdecznie, bo ja się wiążę z takim problemem, a mianowicie jaki monitor wybrać :blink: ? Cena do 1000 zł. Przeczytałem już multum testów postów na forach i zgłupiałem jeszcze bardziej :wacko: Mam na oku 3 monitory, oto one (oczywiście inne modele mile widziane) : LG L227 (gwarancja na bad pixel, porównywalny do T220) <--- dużo ludzi na forach stwia na niego. Samsung T220 (wiele osób skarży się na bad pixele) <--- j/w Samsung p2270/50 (ciężko mi znaleźć jakąś recenzje) <--- hmm szukając ciekawej oferty na allegro natknąłem się na niego. Osobiście wole samsunga, ale wiecie nie tylko kobieta zmienna jest ... :kijem: Tak więc doradzajcie, bo ja na prawdę już nie mam pojęcia jaki wybrać. Głównie mam zamiar używać go do gier, czasem filmy i siedzenie w sieci (ale to przecież logiczne :D ). Wiem, że grono osób wybiera LG z powodu gwarancji na pixele, ale dla mnie to nie powód (chyba, że faktycznie tylko tym byłby lepszy) i da się to jakoś 'naprawić' domowymi sposobami podobno B-) Każdy sobie trampki skrobie, czy coś hehe, jedni tak drudzy tak, ten ma lepsze kolory, nie bo ten ma lelum polelum... Pomóżcie prosze! :mur: PS jeżeli będziecie coś polecać, to proszę o podanie powodu dlaczego właśnie ten. Edytowane 19 Lipca 2009 przez T00rop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 bo ja się wiążę z takim problemem, a mianowicie jaki monitor wybrać :blink: ? Cena do 1000 zł.Trochę więcej i masz DELL 2209WA, ten bo : ma matrycę IPS (świetne kąty, realne 16,7 mln barw), pomijalny LAG i szybka matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T00rop Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) DELL 2209WAFaktycznie, kolory i kąty widzenia fantastyczne, jeszcze nie wiem jak z szybkością, ale myślę, że nie powinno być większego problemu :) Jedynie co jak na razie znalazłem to mocne lampy w rogach, ale to już urok LCD. Czyli będę musiał dozbierać trochę więcej :P Myślę, że będzie warto... jeszcze jakieś propozycje? PS wiele ludzi w necie pokazując dany model wrzuca filmy o tym jak grają. Najczęściej są to jakieś wyścigi samochodowe. Ja natomiast zauważyłem, że one najmniej odwzorowują opóźnienie matrycy. Natomiast takim testerem są gry piłkarskie. Piłka w locie i wszystko wychodzi :D Edytowane 19 Lipca 2009 przez T00rop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 jeszcze jakieś propozycje? PS wiele ludzi w necie pokazując dany model wrzuca filmy o tym jak grają. Najczęściej są to jakieś wyścigi samochodowe. Ja natomiast zauważyłem, że one najmniej odwzorowują opóźnienie matrycy. Natomiast takim testerem są gry piłkarskie. Piłka w locie i wszystko wychodzi :D Również polecam Dell 2209WA. W tej cenie to świetny wybór. Co do testów piłkarskich, to IMO problemem nie jest czas reakcji ( w tym Dell jest to na bardzo wysokim poziomie ) a brak odświeżania 100/120 Hz. Fotki porównujące 60Hz vs 120 Hz, wnioski wyciągnij sam: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T00rop Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Również polecam Dell 2209WA. W tej cenie to świetny wybór. Co do testów piłkarskich, to IMO problemem nie jest czas reakcji ( w tym Dell jest to na bardzo wysokim poziomie ) a brak odświeżania 100/120 Hz. Fotki porównujące 60Hz vs 120 Hz, wnioski wyciągnij sam: u lala wygląda to nie mniej jak fatalnie :| nie strasz mnie xD tak czy inaczej samochodówki g#wno pokazują :P Czy to czas reakcji, czy też częst. odświeżania :) Nie ma to tamto zbieram na tego Dell'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T00rop Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 moglibyście mi pomóc z jeszcze jednym problemem? Mam karte graf. GF 9600 GSO, i chciałem podłączyć komputer do TV (jakaś 15" CRT). Mam taki kabel chinche do TV, SVHS do grafy, ale w ustawieniach nvidi nie mogę wybrać nawet więcej niż jednego monitora w czym jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GieJ Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Tutaj nie ma testu samsunga T220... Jak już wszyscy podają propozycję z górnej półki, to ja podam cos dobrego ok 800 zł. Monitor BenQ 21,5" full HD. Dobra jakość najlepsza do tej ceny. Dla nie zawodowych graczy lepszy nie bedzie potrzebny, no i full HD to najwyższa rozdzielczość, z podanych modeli żaden nie ma. BenQ 220 HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...