Skocz do zawartości
darick

Która Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki mały dylemat... Otóż nie wiem, na która budę sie zdecydować :P

Myślałem nad: cooler master elite 330, cena ok: 150 zł ?

A ostatnio przeglądałem allegro i natrafiłem na aukcje z tym: http://allegro.pl/item689015159_coolermast...ck_od_1_zl.html

Wiadomo, poszukałem troche informacji, wszystko dobre, tylko trochę przyciasna :/ No i teraz mam mały problem: czy opłaca się brać tego CM 534 oraz (tu mam proźbę do ludzi, ktorzy mieli styczność z nią) jak tam miejscem, przestronnością w niej, jakieś przydatne udugodnienia? i czy w ogóle opłaca się ją brać, czy lepiej zainwestować w tego 330?

A i jeszcze jedno: jaka różnica jest pomiędzy zwykłym CM 330, a 330k, oprócz koloru? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam CM 534 i jeśli nie planujesz chłodzenia wodnego, to buda daje radę. Karakorum mieści się bez problemowo. Miejsca z przodu i z tyłu na 12cm wentylator. Całkiem niezłe wykończenie i dobrze spasowana blacha. Jedyne co mnie denerwowało, to koszyk na dyski twarde wpadał w wibracje, dlatego się go pozbyłem (wystarczyło odkręcić śrubki) i dysk leży sobie na gąbce i jest o wiele ciszej. Co do 33X brat ma i jest tam jakoś ciaśniej, wszystko ma na styk, gorzej jest wykończona obudowa, ale w porównaniu do jakiegoś no-name (np. Mustang) to jest niebo, a ziemia, bo w tamtych blacha się gnie jak plastelina w rękach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam CM 330K (czarna wersja), od zwykłej 330 różni się tylko kolorem. Obudowa bardzo fajna, w miarę pojemna, dobrze wykonana, ładna, nic nie trzeszczy ani nie wpada w wibracje. W standardzie masz już w niej zamontowany jeden wentylator 120mm (trochę głośny), niedawno dokupiłem jeszcze jedną 120'tke na przód. Jak za taką cenę to buda warta polecenia.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi