mattis Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam Mam pytanie otóż robiłem przelew niestety musiałem na poczcie, no i w danych adresata pomyliłem imię zamiast Adrian wpisałem Adam i tu moje pytanie czy przelew dojdzie do odbiorcy? Wiem, że raczej płacąc w banku nie ma problemu ale jak to jest na poczcie? PS: Reszta danych i nr konta sie zgadzają. Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Dojdzie, numerem krytycznym przy przelewach jest numer konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Na poczcie też tak ejst że głównie liczy sie nr konta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Tak, punktem docelowym jest bank więc wystarczy że nr konta jest poprawny a jako dane możesz wpisać "Adaś" i tyle, a przelew/wpłata i tak będzie poprawnie zaksięgowany. Sprawdzanie poprawności danych jest przy bardzo dużych kwotach pieniędzy -nie pamiętam od ilu tys. Edytowane 21 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Na poczcie też tak ejst że głównie liczy sie nr konta?Tak. Mogłeś nawet wpisać Lisek Chytrusek i jak nr kont jest odpowiedni przelew zostanie zaksiegowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...