ath Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Heroes of Newerth (HoN) to klon gry (mapy-moda do Warcraft'a III) Defend of the Ancients (DotA) z paroma zmianami, czy udogodnieniami. Gra jest darmowa, a jej rozwijaniem zajmuje się S2 TEAM. Grę stworzono z myślą o nowych graczach, których specjalnie nie ciągnie grafika Warcraft'a III oraz pojęcie ogólnych zasad panujących w DotA jest dość skomplikowane. Narazie jest to wersja beta, która i tak zaskakuje, i nie wita nas wieloma poważniejszymi bugami. Do zalet HoN można zaliczyć wiele innowacyjnych rozwiązań: -dobra grafika, pasująca do świata W3, -łatwiejsze kupowanie przedmiotów, możliwość złożenia przedmiotu z poziomu recepty, -opcja reconnect (w ciągu 5 minut od wyjścia z serwera można ponownie dołączyć do gry), -każda gra jest hostowana przez serwery twórców gry (wreszcie nie trzeba szukać hosta), -wprowadzenie rozmów (można komunikować się z całym teamem oraz tylko z osobą, którą masz na linii, nie przeszkadzając innym), -system naliczania leavów (wyjść z gry), ustawiamy opcję "No leavers" i gracze którzy mają więcej niż określony % leavów nie zostaną dopuszczeni do gry, -community system (to tak jakbyśmy z poziomu gry mieli dostęp do Gareny, bez minimize i większych trudności) Jednak jak w każdej grze, są i minusy: -wersja beta, ciągle można napotkać mniej lub bardziej poważne bugi, -mała ilość postaci (obecnie 43) oraz brak balansu dorównującego temu, który znamy z DotA, -problemy z przyzwyczajeniem się do efektów (na naszym pierwszym 5v5 battle możemy "stracić głowę"), -licznik kill/dead, przez to ludzie biorą najlepsze postacie i rzadko można trafić na wyrównaną grę. http://forum.dota.pl/index.php?showtopic=6358 Jak ktoś chce zaproszenie do gry to najlepiej pisać na PW do ludzi, którzy się ogłaszają w tym temacie - http://forum.dota.pl/index.php?showtopic=6...40&start=40 Ja sse grę, później wrzucę jakieś screeny i coś skrobnę więcej. Btw gra ktoś z forum ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Ja grywam dosyć często, jest też polski kanał "Polska" zawsze ktoś tam siedzi mój nick jak coś to matER ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jakis tutorial bo nie bardzo orientuje co sie w tej grze dzieje :D . Demigod jest czytelniejszy, chociaz chyba gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Grałeś w dotę?Jeżeli nie to na początku będzie trochę ciężko.Gra się opiera na złocie ,zabijesz creepa=złoto zabijesz przeciwnika=złoto,jak masz dużo golda kupujesz itemy do ataku,obrony itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Dokładnie, to gra dla "pr0 community" DotA i jak będziesz za często ginął i lamił to ziomusie Cię będą non stop kickować i wyzywać od n00bów. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Grałeś w dotę?Jeżeli nie to na początku będzie trochę ciężko.Gra się opiera na złocie ,zabijesz creepa=złoto zabijesz przeciwnika=złoto,jak masz dużo golda kupujesz itemy do ataku,obrony itp.uh, tyle rozumiem ale przydal by sie spis buildow, albo podstawowy tutorial jak sie w tym poruszac, bo nie powiem, ciezko mi sie odnalesc. edit na oficjalnym forum jest ladny tutorialik :] Edytowane 21 Lipca 2009 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Nie za wcześnie na takie rzeczy ? Samemu trzeba kombinować. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostyn Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Gram w dotę od wersji 5.84, ale od ostatniego roku już nie tak aktywnie jak dawniej. Z przyjemnością zagram w HoN tylko muszę zdobyć klucz - mam nadzieję, że dziś go będę miał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Jeśli się komuś znudzi/ma wolny klucz to chętnie jeden przygarne :-) Wygląda bardzo ciekawie, a myślałem że nowszą dotę zobaczę dopiero w SC2 jako kolejny mod-mapa :rolleyes: A tu osobna gra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Jin build herosów jest taki sam jak w docie,a poradników do buildu jest multum, jedyny problem to do wiedzieć się który bohater jest odpowiednikiem bohatera w docie ;) Edytowane 22 Lipca 2009 przez matER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Jestem zauroczony tą grą - animacje są przepiękne, grafika na dosyć niezłym poziomie i wszytko to chodzi płynnie (40-60fps na mym sprzęcie) w 1920x1080@all high :-) definitywnie to lepiej wygląda niż CoH, a optymalizacja o niebo lepsza! A gra zajmuje zaledwie 256MB na dysku... Jedyny problem to nowe nazwy/obrazki - trzeba ogarnąć, ale jestem po dwóch grach i jest znacznie lepiej. Fani Doty - zdobywać klucze, godny następca, stary silnik W3 może sie schować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Panowie tak sobie czytam i jestem zainteresowany ale.....poda mi ktoś link do jakiejś KONKRETNEJ strony z instalka czy jakoś tak ? grałem kiedys w DotA w war3 i bardzo mi się podobało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Bez zaproszenia nie będziesz miał dostępu do clienta nawet... http://beta.heroesofnewerth.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 ok gdzie takie coś zdobyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Chętni niech podadzą e-maile w tym temacie, nie spamować mi PW, dwa pierwsze adresy dostają inv. --- Wysłane do kolegów na dole. ;) /ZIBI_PL napisałem pm, musisz podać inny mail, bez ogonków Edytowane 23 Lipca 2009 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jonathan81@tlen.pl Poprosze ladnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 małykrecik666@wp.pl ;] ja też bym ładnie poprosił ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Posiadam 3 zaproszenia na betę HoNa ,zasady takie same jak u kolegi wyżej kto pierwszy ten lepszy ;). EDIT: Zapki rozdane otrzymali: yuucom zbx i jeden kolega co na pisal pw;) Edytowane 24 Lipca 2009 przez matER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 zzbbxx@wp.pl z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 ath - po jakim czasie powinno dojsc zaproszenie ? nadal nic nie dostalem :( napisze jeszcze raz maila tak profilaktycznie ;] malykrecik666@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zazwyczaj dochodzi od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 ath - po jakim czasie powinno dojsc zaproszenie ? nadal nic nie dostalem :( napisze jeszcze raz maila tak profilaktycznie ;] malykrecik666@wp.pl Wysłałem dzisiaj ok. 10, z konta mi pokazuje, że już nie mam zaproszeń czyli poszło, może wp filtruje za mocno i przyjdzie za jakiś czas/w ogóle. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Dziękuje za zaproszenie, jeszcze go nie ma, ale to są uroki wp poczty właśnie :) Na pewno dojdzie, jeszcze raz dziękówka za fatyge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphy Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 O, nawet nie wiedziałem że są klony w tak zaawansowanym stadium rozwoju :D Poproszę invitation na mail: ralphy00@gmail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 W grze jest chat w głównym oknie, albo z poziomu zakładki - F6. Możecie dołączyć do kanału PurePC, komendą "/j PurePC". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 To w koncu kto od nas w kto gra? :] Mozna by sie ustawic na jakims mumble i pograc cos druzynowo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 no ja niestety na to to wp nie mam co liczyc. Do dzis nic nie doszlo i pewnie juz sie nie pojawi. Ale dzieki za fatyge ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Mam już konto, ale przyznam, że w DotA grałem dosłownie raz, także moje ogarnianie jest bardzo bliskie zeru :D Może zebrałaby się taka ekipa noobków oraz ktoś doświadczony, żeby nas podszkolić w podstawach? Ewentualnie moglibyście polecić jakieś poradniki do HoN? http://beta.heroesofnewerth.com/weU7sxvv9A...zU/facebook.php Stąd można "samemu się zaprosić" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 no ja niestety na to to wp nie mam co liczyc. Do dzis nic nie doszlo i pewnie juz sie nie pojawi. Ale dzieki za fatyge ;]myslalem ze w dzisiejszych czsach kazdy ma konto na gmailu do zaproszen/hasel/spamu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Jak ktoś chce się czegoś nauczyć to /whisper matER chętnie pomogę w podstawach;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...