Rastir Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Witajcie mam zamiar nieco podkręcić mojego procka na boxie ; D W zasadzie to tyle ile tylko się będzie dało zadolowiło by mnie tak z 3.3 no ale to się dopiero okaże. Oto ogólny skład mojej skrzyni Galaxy GeForce GTS 250 512MB (bardzo się grzeje ; D) Corsair CX400W OCZ 2GB 1066MHZ Samsung 500GB 16MB Cache F2EG AMD Athlon II X2 245 ASRock A780GXH Więc od czego zacząć jakie napięcia na czym dać z FSB bawić się ? Byłbym wdzięczny za w miare łatwe jak na początek wytłumaczenie, pomagać mi będzie kumpel który nieco na tym się zna. ALe powiedział mi że musze się dowiedzieć jakie bezpieczne i maxymalne napięcia na procek mostek i takie tam. Oraz max temp jakiej nie powinienem przekroczyć, dodtakowo nie chce mocno zmniejszać żywotności procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Napisz na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 @andrew777 w sumie mógłbyś też napisać co nieco tutaj, inni użytkownicy szukając podobnych tematów znajdzie pomoc od razu. Nie mowie że masz rozpisywać całą procedurę ale chociaż podstawy napięciowe, FSB itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jest poradnik w temacie o AsRockach. Jak ktoś ma pytania to niech pisze na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) z pomocą andrew777 jak narazie mam 3.5 ; D po 1h orthosa 0 błędów ale mam pytanie kolejne też bo o podkręcaniu to wiem do kogo się kierować. Bo sprawdzuiałęm w 3dmarku06 ile więcej punktów i mam około 1200 punktów więcej na 3.5 bo wyciągłem 11500 a na 2.9 procku miałem 10300. Czy to nie jest troche mało na benchmarku na procku 3.8 mieli 14000 punktów ; D Mam kolejne pytanie wiecie może czy jest możliwość mniejszej ilości fps w benchmarku re5 przez to że proc ma więcej Ghz ? Czy bardziej prawdopodobne jest to że mam o 6 fps mniej (co jest tu znaczące) przez to ze zainstalowałem najnowsze sterowniki a wcześniej miałem te z płytki ; D Wiecie może na jakich sterownikach ta grafa będzie najbardziej wydajna ? Edytowane 21 Lipca 2009 przez Rastir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...