jockero69 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Witam Muszę kupić jakąś pamięć DDR3. Musi mieć taktowanie przynajmniej 1800Mhz, i koniecznie nie być na kościach Elpida Hyper. Czekam na porady. P.S:Może być ewentualnie 1600Mhz ale musi się dobrze kręcić i nie być na elpidach. Myślę o Corsair Dominator TR3X6G1600C8D, ale recenzje i opinie są zróżnicowanie. Edytowane 21 Lipca 2009 przez jockero69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazda112 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 proponuje abyś zerknął na pamięci OCZ DDR3 6GB 1600MHz Cl8 posiadają radiatory. Według mnie są to bardzo dobre pamiątki a co do O/C to wiesz zależy na jakie trafisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Muszę kupić jakąś pamięć DDR3. Musi mieć taktowanie przynajmniej 1800Mhz, i koniecznie nie być na kościach Elpida Hyper. Czekam na porady. P.S:Może być ewentualnie 1600Mhz ale musi się dobrze kręcić i nie być na elpidach. Myślę o Corsair Dominator TR3X6G1600C8D, ale recenzje i opinie są zróżnicowanie. Zastanówmy się mają nie być na elpidach hyper a na zwykłych? wiadomo zwykła czy hiper najlepsze do oc reszta niestety sporo słabsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jockero69 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Znaczy RAMy mają być do płyty Rampage II Gene, która z tego co słyszałem na problemy z Elpidami. Nie wiem czy ze zwykłymi też, ale nie chcę kupić pamięci a później jej zwracać. P.S: Znalazłem gdzieś na zagranicznym forum, że po zmianie timingu Back to Back z auto na jakąś wyższą wartość problemy z Elpidami nie występują. Nie patrząc już na Elpidy znalazłem pamięć Corsair TR3X6G1866C9DF, co o niej sądzicie? Edytowane 22 Lipca 2009 przez jockero69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Znaczy RAMy mają być do płyty Rampage II Gene, która z tego co słyszałem na problemy z Elpidami. Nie wiem czy ze zwykłymi też, ale nie chcę kupić pamięci a później jej zwracać. P.S: Znalazłem gdzieś na zagranicznym forum, że po zmianie timingu Back to Back z auto na jakąś wyższą wartość problemy z Elpidami nie występują. Nie patrząc już na Elpidy znalazłem pamięć Corsair TR3X6G1866C9DF, co o niej sądzicie? Jak by nie patrzeć to może byc samsung lub elpida zależy od rev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...