Xantrazz Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam Siedząc na Mumblu, przełączając w opcjach raz na mikrofon, raz na miks stereo spotkała mnie dziwna rzecz. W pewnym momencie przełączanie nie miało żadnego skutku, niezależnie od wybranej opcji (czy mic, czy stereo mix) - karta po prostu cały czas pracuje w trybie mix stereo i nie mogę skorzystać z mikrofonu. Eksperymentując w opcjach niestety nic nie udało mi się osiągnąć, żadne zmiany ustawień nie pomagały. Mikrofon jest sprawny, sprawdzałem go na drugim komputerze. Wszystko działo się pod zintegrowanym Realteku AC850, dla próby podpiąłem SB Live! 5.1. Problem występuje nadal, więc wina leży być może gdzieś w opcjach (ale zaznaczam, że nie jestem pewien). Obydwie karty są sprawne i podczas sprawdzania miały najnowsze sterowniki. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Na wszelki wypadek konfiguracja: AMD Athlon 64 X2 3800+ s. 939 DFI Lanparty nF4 SLi GeForce 7900GT 256MB RAM 1GB RAM DDR Corsair VXEU 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xantrazz Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Problem rozwiązany. Po ponownym sprawdzeniu wszystkiego po kolei okazało się, że mikrofon nie działał, wymiana pomogła. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...