Psikus Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Przeglądałem parę tematów ale nie natknąłem sie na podobne kryteria do moich albo posty były już nieco stare... Poszukuje LCD, nie więcej jak 19 cali. Monitor ma służyć gł. do gier ale również internet... sporadycznie film. Normalne proporcje boków, nie panorama. Co do ceny to do 1000zł ale z naciskiem na 800 zł ;). Aktualna k. graficzna to XFX RADEON HD4870 1024MB DDR5 (z HDMI) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Z jednej strony mogę ci podesłać test monitorów 19'' w proporcji 4:3, ale jest to dość stary test (sprzed 2 lat ;/ ale ten format przeszedł już prawie do historii wiec ciężko znaleźć coś nowego) w teście tym monitory na dobrych matrycach PVA i MVA i 3 na TN (nieco gorszych) A jeśli chciał byś jakąś nowszą propozycję to bazuj na podanych producentach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 do gier najlepiej panoramę brać, monitory w proporcji 5:4 kiepsko się do gier nadają. Na panoramie w grach masz szersze kąty widzenia dzięki czemu zobaczysz więcej - najlepiej zobacz jak to wygląda na TEJ stronie. Jeśli chcesz mieć monitor o wysokości 19" 5:4 to polecam panoramę 22" - ma taką wysokość jak 19" 5:4 ale jest szerszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Problem w tym, że nikt już nie traktuje poważnie 19-tek - czytaj: nie robi im testów. Klasyczne 19-ki zostały zastąpione przez 22-u calowe panoramy. Przesyłam Ci link do nowości rynku niemieckiego, może sobie coś wybierzesz, ale raczej nie licz na to, że znajdziesz testy wytypowanych monitorów. http://www.prad.de/en/guide/neuzugaenge.html Pozdrówy P.S. Sprawdź tego: http://pcarena.pl/page/84416/NEC-MultiSync...-zawodnik-NECa/ Edytowane 28 Lipca 2009 przez Virtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Przesyłam Ci link do nowości rynku niemieckiego, może sobie coś wybierzesz, ale raczej nie licz na to, że znajdziesz testy wytypowanych monitorów. http://www.prad.de/en/guide/neuzugaenge.html Ten link to żadne nowości tylko monitory które już dawno się pojawiły, a data przedstawia dzień wprowadzenia ich do bazy danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie ma co cudować, bierz 22" ew. 20" ; ) Przyzwyczaisz się, nie bój się! A kartę masz dobrą, więc natywna rozdzielczość to nie problem : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GieJ Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 eh wiecie, jak on chce 19 " to może ma ku temu konkretny powód? np to, że ma mało miejsca na biurku? po za tym z 19 polecam ten monitor. Jego zaletami oprócz parametrów i panoramy, jest dobry kąt widzenia 170 stopni w poziomie i pionie. No i ma bardzo dobrą matrycę. Monitor 19" NEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 eh wiecie, jak on chce 19 " to może ma ku temu konkretny powód? np to, że ma mało miejsca na biurku? Nic o tym nie wspominał... [ ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GieJ Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 nie wspomniał, bo więcej nie pisał na ten temat. Ale nie powiedziane, że tak nie jest :) Ja przez pewien czas też miałem 19 stkę bo w narożniku biurka większy by się nie zmieścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 A szkoda że autor tego wątku nie napisał że może być coś większego. W tym przedziale cenowym spokojnie znalazłoby się bardzo dobrą 22 a nawet 23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...