Skocz do zawartości
Dutch

Mała Modernizacja Kompa - Prośba O Radę!

Rekomendowane odpowiedzi

A więc mam:

CPU: Intel E67502.66@3.20 (obecnie 3,4)+ Mugen

Mobo: ASUS P5K Premium Black Pearl edition

RAM: 2x1GB OCZ Rev2

GPU: EVGA 8800 GT

Nagrywarka: Pionier DVR-212

HDD: 500GB Seagate 7200Rpm 16MB Sata II NCQ

Obudowa: Thermaltake Soprano

Zasilacz: Corsair 520W

LCD: Dell 2407WFP

Mysz: A5 Logitech

Muza: SB X-Fi

Głośniki: Logitech Z5500

Monitor: Dell 24'

Postanowiłem trochę odświeżyć kompa (przedłużyć jego żywotność) i szukam grafiki + ramu. Procek pogoniłem na 3,4 a spróbuję na 3,6.

Z tego co się orientowałem to dobrze jest dołożyć zamiast 8800 gt jakiegoś gtx285 (bo chyba gtx 295 nie ma sensu, prawda?)

No i jakiego producenta polecacie? Evga, gainward? Ach..i czy jest sens kupować wersję gtx 285 z 2gb pamięci na pokładzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup HD4890 i go kręć.

GTX 285 jest zauważalnie droższy.

Nic droższego niż HD4890 się nie opłaca, bo nie długo wyjdą nowe karty i te stracą na wartości.

Czyli radzi kolega poczekać? Kartę (ja bardziej się skłaniam do gtx 285) bym ściągał z ebay.de gdzie często można coś wyłowić taniej niż u nas :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekać nie trzeba, bo jak wyjdą nowe układy to można by czekać na następne i tak w nieskończoność. Trzeba kupić coś dobrego ale nie opłaca się kupować tych najlepszych i najdroższych. Też uważam że hd4890 będzie dobrym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że z tego co sprawdzałem to gtx 285 jest sporo lepszy od tego hd4890 a ja mogę go mieć za 800 -900 zł. Zastanawiam się jak sprawują się gtx 285 z 2 GB na pokładzie i jak przekłada się to na gry w 1900x1200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi