2khz88 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam, Mam problem z założeniem sieci Wlan w moim domu. Problemem nie jest podłączenie komputerów do sieci, ale połączenie ich samych tak aby, było można przesyłać między nimi dane. Dodam jeszcze, że jeden komputer jest podłączony przez kabel do routera i dalej do internetu, natomiast drugi jest podłączony do internetu przez sieć WI-Fi. Jeden komputer posiada kartę sieciową bezprzewodową natomiast drugi nie. Sprzęt jaki posiadam to: router Linksys Wireless-G ADSL Home Gateway WAG200G karta sieciowa bezprzewodowa Linksys Jakaś tam karta sieciowa przewodowa Marvel Yukon jakaś tam wbudowana na płycie głównej Wszystko to co napiszecie uproście tak jak możecie (jak dla głąba) Bardzo proszę o pomoc http://forum.purepc.pl/style_emoticons/default/icon_sad3.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Skonfiguruj sieć widowsowskim kreatorem.. Na jednym i na drugim kompie, prosta czynność na logikę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Jeżeli dziła ping pomiędzy dwoma komputerami to przesyłanie plików jest możliwe. Zależy jak chcesz to zrobić, można przez otoczenie sieciowe, można też przez ftp. Odpalasz serwer ftp na obydwu komputerach i mapujesz sobie tki serwer jako dysk lokalny w każdym z komputerów. a wszystko ładnie masz opisane na google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2khz88 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 problem w tym że jestem nowicjuszem i nie wiem co i jak więc poprosze krok po kroku aha na obydwu kompach są zainstalowane windowsy 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 od tego masz google, było to opisywane 1001 razy więc może troche poszukasz zanim zadasz pytanie. od tego masz google, było to opisywane 1001 razy więc może troche poszukasz zanim zadasz pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2khz88 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) bardzo cię przepraszam ale szukam już od 2 dni przegrzebałem miliony stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Jak połączy komputery aby wyglądało to tak : 1 komp>>>>router>>>2 komp Edytowane 22 Lipca 2009 przez 2khz88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Bardzo cie przepraszam, ale chyba nie mówisz prawdy do końca. http://www.bryk.pl/teksty/studia/pozostał...ie_windows.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...