Skocz do zawartości
2khz88

Sieć Wlan Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam problem z założeniem sieci Wlan w moim domu. Problemem nie jest podłączenie komputerów do sieci, ale połączenie ich samych tak aby, było można przesyłać między nimi dane. Dodam jeszcze, że jeden komputer jest podłączony przez kabel do routera i dalej do internetu, natomiast drugi jest podłączony do internetu przez sieć WI-Fi. Jeden komputer posiada kartę sieciową bezprzewodową natomiast drugi nie. Sprzęt jaki posiadam to:

router Linksys Wireless-G ADSL Home Gateway WAG200G

karta sieciowa bezprzewodowa Linksys Jakaś tam

karta sieciowa przewodowa Marvel Yukon jakaś tam wbudowana na płycie głównej

Wszystko to co napiszecie uproście tak jak możecie (jak dla głąba)

Bardzo proszę o pomoc http://forum.purepc.pl/style_emoticons/default/icon_sad3.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dziła ping pomiędzy dwoma komputerami to przesyłanie plików jest możliwe.

Zależy jak chcesz to zrobić, można przez otoczenie sieciowe, można też przez ftp.

Odpalasz serwer ftp na obydwu komputerach i mapujesz sobie tki serwer jako dysk lokalny w każdym z komputerów.

a wszystko ładnie masz opisane na google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo cię przepraszam ale szukam już od 2 dni przegrzebałem miliony stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Jak połączy komputery aby wyglądało to tak :

1 komp>>>>router>>>2 komp

Edytowane przez 2khz88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi