Macu Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam. Otóż mam zamiar nabyć monitor LCD za 800 zł (W OSTATECZNEJ OSTATECZNOŚCI do 1000 zł). Jeżeli chodzi o moje wymagania, to zależy mi aby dobrze spisywał się zarówno w grach (w zasadzie dwóch: Battlefield 1942 - względnie jakieś godne kontynuacje, których dotychczas nie ma - i seria Pro Evolution Soccer), jak i w przeglądaniu internetu. Oglądanie filmów to zdecydowanie drugoplanowa rola. Niestety mam dość słabą kartę graficzną (Radeon x1950 pro) i pierwotnie myślałem o jakiejś 19-stce z rozdziałką 1280 x 1024. Choć w przyszłości nie wykluczam kupna jakiejś lepszej karty, to jednak w nowe gry nie gram prawie w ogóle, więc nie koniecznie nastąpi to szybko (zwłaszcza, że mam zasilacz 360 W i musiał bym także płacić za jego wymianę). Jednakże ostatnio panuje moda na panoramy, więc może powinienem sobie sprawić właśnie wide screena z jakimś dobrym skalowaniem? Jako że siedzę jeszcze na CRT nie mam prawie w ogóle żadnego doświadczenia z panelami. Z moich prywatnych poszukiwań spodobał mi się ten model: http://www.allegro.pl/item687180394_19_iiy...omputronik.html. Jeszcze jedna uwaga: ważne jest dla mnie (ze względu na serię PES), aby monitor miał w swojej natywnej rozdzielczości odświeżanie ekranu co najmniej 75 MHz. Wiem, że przy LCD to nie ma znaczenia, ale niestety szybkość w PESie uzależniona jest właśnie od owego odświeżania. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Chyba ich pogięło z ceną. Za 600-700 kupujesz przyzwoitą panoramę 22" i pozostaje grosz na coś do rozbudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 rzeczywiści ich pogięło, 800 zł za 19 - nigdy. Za takie pieniądze możesz mieć znacznie większy (22''). Ale patrząc po producentach z pewnością możesz w Iiyame celować, bo ma całkiem dobrą gwarancję, tak jak i LG (na pixele) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...