Skocz do zawartości
Macu

Lcd Za ~800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż mam zamiar nabyć monitor LCD za 800 zł (W OSTATECZNEJ OSTATECZNOŚCI do 1000 zł). Jeżeli chodzi o moje wymagania, to zależy mi aby dobrze spisywał się zarówno w grach (w zasadzie dwóch: Battlefield 1942 - względnie jakieś godne kontynuacje, których dotychczas nie ma - i seria Pro Evolution Soccer), jak i w przeglądaniu internetu. Oglądanie filmów to zdecydowanie drugoplanowa rola.

Niestety mam dość słabą kartę graficzną (Radeon x1950 pro) i pierwotnie myślałem o jakiejś 19-stce z rozdziałką 1280 x 1024. Choć w przyszłości nie wykluczam kupna jakiejś lepszej karty, to jednak w nowe gry nie gram prawie w ogóle, więc nie koniecznie nastąpi to szybko (zwłaszcza, że mam zasilacz 360 W i musiał bym także płacić za jego wymianę). Jednakże ostatnio panuje moda na panoramy, więc może powinienem sobie sprawić właśnie wide screena z jakimś dobrym skalowaniem? Jako że siedzę jeszcze na CRT nie mam prawie w ogóle żadnego doświadczenia z panelami.

Z moich prywatnych poszukiwań spodobał mi się ten model: http://www.allegro.pl/item687180394_19_iiy...omputronik.html.

Jeszcze jedna uwaga: ważne jest dla mnie (ze względu na serię PES), aby monitor miał w swojej natywnej rozdzielczości odświeżanie ekranu co najmniej 75 MHz. Wiem, że przy LCD to nie ma znaczenia, ale niestety szybkość w PESie uzależniona jest właśnie od owego odświeżania.

Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiści ich pogięło, 800 zł za 19 - nigdy. Za takie pieniądze możesz mieć znacznie większy (22''). Ale patrząc po producentach z pewnością możesz w Iiyame celować, bo ma całkiem dobrą gwarancję, tak jak i LG (na pixele)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi