proziomek Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) Witam dziś kurier przywiózł mi części do komputera mam kilka pytań jak to zrobić : 1.Jak podpiąć 2 wentylatory do obudowy, płyta Asrock A770De czeba mieć jakąś rozłączke z jednego FAN na 2? 2.Mam zasilacz Pentagram Silent Force 430W i on ma jakiś kabelek od wiatraczka o co chodzi z tym kablem ?? do czego on służy i gdzie go podpiąć ?? PS. Nie wiedziałem gdzie to napisać proszę o przeniesienie ;] jak zły dział. Edytowane 23 Lipca 2009 przez proziomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jockero69 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Pewnie zasilacz ma kebelek żeby można było monitorować obroty wbudowanego w niego wiatraka. Fan-y od obudowy można podłączyć do gniazd na płycie głównej oznaczonych np.chasis fan. Jeżeli nie ma wystarczającej ilości gniazd na płycie to można kupić przejściówkę z gniazda molex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proziomek Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Aha dzięki a to nie trzeba tego od zasilacza podłączać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jockero69 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Nie trzeba, zasilacz ma własne zasilanie wentylatora. Jak podłączysz to tylko po to żeby wiedzieć jak szybko się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...