JerryBlack Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam, na poczatku chcialem oznajmic, ze w temacie komputerow jestem totalnym laikiem, nie mam zielonego pojecia odnosnie jakichkolwiek parametrow typu: pamiec operacyjna, matryca ekranu, karta graficzna itd., jedyne co "rozumiem" to pojemnosc dysku a przed zakupem chcialbym zasiegnac opinii osb ktore w tym temacie siedza "po uszy" :) Moj problem wyglada nastepujaco, mam do wyboru dwa (w sumie 4) laptopy: a) Samsung R510 2GB (dysk 160GB) Samsung R510 3GB (dysk 250GB) b) HP 6735s 1G (dysk 160GB) HP 6735s 3G (dysk 250GB) Cechy na ktore zwracam uwage to wytrzymalosc (solidnosc obudowy), bateria, bezawaryjnosc. Komputer bedzie sluzyl do: ogladania filmow, przegladania stron, sluchania muzyki i ewentualnie jakiejs gry (co nie jest priorytetem). Moim skromnym zdaniem w gre wchodza dwa "mocniejsze laptopy" (Samsung R510 3GB i HP 6735s 3GB). Kolejna sprawa to brak zatrzaskow we wszystkich 4 laptopach :/, wolalbym z "zamknieciem" poniewaz czytajac o wyzej wymienionych laptopach znalazlem informacje, ze bez zatrzaskow zawiasy sie luzuja itd. chociaz moge sie mylic wiec prosze o rady :) Z gory dziekuje za zainteresowanie tematem i wszelkie rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Czymś jeszcze różnią się te laptopy? Możesz kupić coś innego czy musisz z nich wybierać? Ja mam hp bez zatrzasku i jakoś po ponad 1,5 roku nic nie lata i się nie luzuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Ja bym brał r510 może dlatego że mam (wersje Samsung R510 2GB (dysk 160GB)) używam go 8miesięcy i nie ma z nim żadnych problemów(zawiasy się nie poluzowały :D).Bo choć za hp jest to że ma mocniejszą grafikę(trochę) to ma przynajmniej wg.mnie słabszy procesor(choć osobiście jestem fanem amd). r510 w zależności co robisz i jak sobie w menadżerze baterii ustawisz da się z niego korzystać od ok 1:30 do 3:40 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBlack Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) Musze wybierac miedzy tylko tymi dwoma :) Roznic zadnych innych nie ma. I przegladajac informacje odnosnie laptokow na ktoryms forum. "Jakiej firmy laptoka wybrac" najwiecej opinii bylo zeby brac HP, pytanie czy ktos ma Samsunga pojawilo sie dopiero na 10-11 stronie a tak przewaznie bylo HP, Toshiba, Asus. Mimo to, ze nie mam zielonego pojecia stawialbym na HP z tych dwoch ktore mam do wyboru. Edytowane 24 Lipca 2009 przez JerryBlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Z tych dwóch zdecydowanie Samsung. Znacznie lepiej wykonany, lepsza matryca (jaśniejsza, lepsze kolory), nie będzie problemów z gwarancją takich jak w HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Ja polecam ci jednak samsunga nie ma z nim problemów .Jest na centrino 2. No i co dla mnie najważniejsze że gdy obciążamy go na 100% on pozostaje prawie niesłyszalny . A od jego chłodzenia głośniejszy jest dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GieJ Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 to chyba głośny dysk, bo dobry dysk samsunga jest cichy :D Tak czy siak ten laptop samsunga bedzie najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 dysk w moim jest samsunga i jest cichy ale chyba i tak głośniejszy od chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...