PayneB Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam, problem następujący, postaram sie krótko i treściwie. Kupiłem nowy zestaw bez HDD i napędu. Gigabyte GA-G31M-S2L 2 Gb ramu w jednej kości 600 Mhz proc Core 2 (2x2Ghz) grafika i muzyka na płycie (GMA 3100 + jakiś realtek) Wsadziłem stary dysk na IDE 40 Gb chyba samsung i jakiśnapęd DVD. Od razu zrobiłęm format i zainstalowałem nową winde XP pro 32 bit. Komp pochodził jeden dzień i zaczął rzucach blue screenami jak troche pochodził, o błędzie pliku "kmixer.sys". Po dwuch dniach nie odpala sie wogole, po oknie wybory rodzaju startu systemu (Normalny, Awaryjny itp.) nastepuje reset kompa. Puściłem MHDD i zeskanowałem dysk. Żadnych błędów na dysku, czas reakcji sektórów nie był wiekszy niż 50 ms. SMART dysku tez w porządku. Gdy wrzucam płytę z windowsem i chce zainstalować na nowo, Windows zaczyna ładować sobie sterowniki, i zaraz po załadowaniu (zanim pojawi sie okno z możliwością wyboru partycji) wyrzuca blue screen mówiący o błedzie pliku "dmio.sys". Pytanie, czy to może być jednak wadliwy dysk pomimo dobrego wyniku w MHDD ?? Co innego jeszcze sięwam nasuwa icon_smile3.gif Proszę o pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Sprawdź pamięci za pomocą memtest86+ lub goldmemory. Testuj przynajmniej przez 3h. Edytowane 25 Lipca 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Może to jakiś robak sieciowy? Ja miałem dawno, dawno temu tak, że robak znał moje IP, i do każdej nowej instalacji windy się kopiował poprzez połączenie internetowe - nawet po instalacji. Sprawdź nową instalację bez kabla sieciowego przez te pare dni, chociarz wiem że to będzie uciążliwe ale można spróbować. Pozdrawiam, WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Może to jakiś robak sieciowy? Ja miałem dawno, dawno temu tak, że robak znał moje IP, i do każdej nowej instalacji windy się kopiował poprzez połączenie internetowe - nawet po instalacji. Sprawdź nową instalację bez kabla sieciowego przez te pare dni, chociarz wiem że to będzie uciążliwe ale można spróbować. Pozdrawiam, WebNuLL Mówisz o Blasterze? Czyżby Windows bez SP2? Robak nie znał IP lecz atakował wszystkie dostępne. PayneB: Odnośnie problemu, to przeczytaj przyklejony temat. Sprawdź kable, spróbuj inny zasilacz, sprawdź ustawienia pamięci w bios, sprawdź pamięci przy pomocy Gold Memory. Podaj konfigurację komputera (płyta, procek, pamięci, grafika; wraz z marką i modelem zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebNuLL Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 To nie był blaster. To był jakis backdoor ( wiem trudno uwierzyć ). Kiedyś, kiedy nie znałem się na tym wszystkim jeśli chodzi o sprawy komputerowe, to instalowałem windę codziennie przez tego backdoora. Pozdrawiam, WebNuLL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Wygląda na uwalony RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PayneB Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 hmmm puszcze mem testa i zobacze czy to RAM Z żadną szkodliwą aplikacją chyba nie ma problemu bo nawet nie dochodzę do momentu instalacji systemu. Błąd pojawia się podczas ładowania sterowników Windowsa. Posprawdzam wszystko raz jeszcze i dam znać, póki co dzięki wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PayneB Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 MemTest86 wysypał masę błędów. Po wymianie ramu wszystko śmiga.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...