Skocz do zawartości
Klocu

Mody do Emula, który najlepshy??

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś miech temu instalnołem se emula, dużo stuffu:twisted:, al je... ratio, hashowanie, które trwa u mnie wieki i inne głupoty.:x

Widziałem dużo modów do Emula, mam pytanie, który jest nalepshy, czyli najstabilniejszy, nie ma hashowania, ani żadnego ratio/creditu :lol:

To by było coś8O przeżyłbym jush nawet te kolejki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

który jest nalepshy, czyli najstabilniejszy, nie ma hashowania, ani żadnego ratio/creditu

Ze stabilnoscia to roznie bywa. Ja uzywam aktualnie eMule 0.27a SivkaMOD v7b1-beta2 i jest ultra-stabilny. Z innych, ktore uzywalem to polecam Fusion moda, Morph moda, eMule Plus (wszystkie najlepiej w nowych wersjach). Trzeba sobie wyprobowac, ktory na danym systemie jest najstabilniejszy i oczywiscie ma najlepsze transfery. Co do hashowania, to jest to jedna z podstawowych zalet mula. Hashowanie pozwala stworzyc identyfikator dla pliku, co uniemozliwia latania fakow po sieci. W emule zmiana nazwy nie zmienia hasha, wazny jest rozmiar pliku i to co zawiera. Rating natomiast jest wyliczany na podstawie kilku czynnikow (najlepiej poprostu zajrzec http://www.emule-project.net/faq/rating.htm) i jest kolejnym swietnym patentem. Nie ma lepszego zabezpieczenia przed leecherami. Dla niektorych to moze byc uciazliwe, ale ja uwaam ze takie rzeczy odrozniaja naszego osiolka od lamerskiej Kazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

który jest nalepshy, czyli najstabilniejszy, nie ma hashowania, ani żadnego ratio/creditu

Ze stabilnoscia to roznie bywa. Ja uzywam aktualnie eMule 0.27a SivkaMOD v7b1-beta2 i jest ultra-stabilny. Z innych, ktore uzywalem to polecam Fusion moda, Morph moda, eMule Plus (wszystkie najlepiej w nowych wersjach). Trzeba sobie wyprobowac, ktory na danym systemie jest najstabilniejszy i oczywiscie ma najlepsze transfery. Co do hashowania, to jest to jedna z podstawowych zalet mula. Hashowanie pozwala stworzyc identyfikator dla pliku, co uniemozliwia latania fakow po sieci. W emule zmiana nazwy nie zmienia hasha, wazny jest rozmiar pliku i to co zawiera. Rating natomiast jest wyliczany na podstawie kilku czynnikow (najlepiej poprostu zajrzec http://www.emule-project.net/faq/rating.htm) i jest kolejnym swietnym patentem. Nie ma lepszego zabezpieczenia przed leecherami. Dla niektorych to moze byc uciazliwe, ale ja uwaam ze takie rzeczy odrozniaja naszego osiolka od lamerskiej Kazy.
Fakt, ale hashowanie długo trwa. A poza tym to nie znasz takiego moda?

Emule plus i sivke miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wystarczy przekopiować pliki z rar-a do katalogu eMula i mod będzie działał? A czy istnieje mod poprawiający szybkość :roll: no bo jestem dość cierpliwy ale do czasu. Nie mam dużych doświadczeń z osiołkiem :wink: więc dlatego pytam. Dotychczas jechałem na KaZzie ale wnerwiały mnie uszkodzone pliki bądź zamiany. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, czemu nie potraficie uszanowac innych uzytkownikow? Bawicie sie w cracki (prawdopodobnie usuwajace ratio w ustawieniach UL/DL) jakbyscie naprawde nie mogli podzielic sie normalnie plikami, przeciez o to wlasnie chodzi. Zasada jest ze nalezy uploadowac ile sie da - TO NIE KAZAA <span style="color:red;">[ciach!]</span>a Jezeli nazekacie na transfery to na 99% winna jest konfiguracja mula. Jezeli macie NAT'a i LowID to tez nic wielkiego, sam przez pol roku tak mialem i transfery byly ok. Coprawda teraz na zew. IP sa o wiele lepsze, ale tamto dalo sie przezyc. Proponuje wywalic wszelkie cracki i uzbroic sie w troche cierpliwosci. TO NIE KAZAA gdzie wszystko sie z miejsca ciagnie, tu trzeba troche postac w kolejkach. Stosowanie praktyk crackowych szkodzi calej spolecznosci eMule/eDonkey/Overnet. Pomyslcie co by sie stalo gdyby wszyscy chcieli ograniczyc upload??? Ufff...

Dla wszystkich z problemamami - http://www.emule-project.net/faq/

P.S.

Nie ma moda ktoryby nie hashowal plikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe moda to juz sobie wybierz....

u kazdego inaczej chodzi mi najlepiej chodzi emule plus.

prawda jest taka z tym udostepnianiem jak mało udostepnialem i malo odemnie sciagalo to transwery miałem mikre....

Dalem wiecej uploadu i wiecej udostepnilem i transwery drastycznie wzrosły.... cos za coś poza tym dlaczego nie chcecie udostepniac? zostawcie sciagniety pil tak na 2 tyg i pozniej go skasujcie jak wam tak to przeszkadza.... na tym polega zasada p2p sciagasz daj sciagac innym a nie jak pasozyty bierzecie i znikacie :evil:

poza tym jak ktos od was sciaga to wy nic na tym nie tracicie bo macie do wykozystania tyle ile wam lacze pozwala np upload 14 kb/s i download 60 kb/s i tyle wykozystacie jesli ktos od was sciaga to nic nie stracicie na szybkosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jestem dzisiaj chojny i dałem 16Kb na upload  no i więcej plików jak to kolega Quest wyjaśnił.

To jest wszystko dokladnie w FAQ'u wyjasnione - im wiecej plikow masz, im wiecej dajesz uploadu tym wiekszy masz credit (to co innego niz rating, ratio i score). Dzieki temu download powinien podskoczyc.

Tak wiec dzielmy sie (mowi komorka do komorki :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie mogę sprawdzić swój credit i co to jest hashowanie

Creditu nie mozna sprawdzic, wylicza go sobie mul na swoj uzytek. Mozna jedynie sprawdzic ID w zakladce servers/log po podlaczeniu do serwera. Jak jest powyzej 1000000 to jest dobrze, jak ponizej trzeba kombinowac.

Co do hashowania to napisalem o tym wyzej, proponuje dokladnie sie wczytac.

Klocu -- wyslalem ci tego cracka

Staralem sie wytlumaczyc dlaczego cracki szkodza calej spolecznosci mula, ale widac nie dotarlo. Szkoda :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikyo -- ten crack tylko ustawia up load na 1k a przy naszych polskich laczach to sobie nie moge pozwolic na luksus i dac upload 4k, a po drogie to 1k ludzia wystarczy do sciagania :-)

lol....to ustaw sobie tez download limit na 1k skoro tyle wystarczy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ma byc mod bez hashowania, creditow i innych takich to zdecydowanie tarod

Jestes pewien ze Tarod nie ma hasowania? Przeciez jest to tylko mod na kodzie mula i to raczej malo mozliwe, bo wyalenie hashowania uniemozliwiloby identyfikacje plikow dla potrzeb downloadu i wszelki sharing (pliki ktore udostepniaz tez sa hashowane, na szczescie tylko raz). Poza tym Tarod juz od jakiegos czasu zawiesil swoja dzialalnosc i nie wydaje nowych wersji.

Nikyo -- ten crack tylko ustawia up load na 1k a przy naszych polskich laczach to sobie nie moge pozwolic na luksus i dac upload 4k, a po drogie to 1k ludzia wystarczy do sciagania

Nawet na modemie mozna dac ze 3kB. Zasada jest taka ze powinno sie dawac tyle ile mozna. Jezeli nie masz modemu tylko jakas stalke ew. ISDN to ustawianie up na 1 kB pozwala mi nazwac Ciebie LEECHER'em i pokiwac z politowaniem glowa :x Z mojej strony EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ma byc mod bez hashowania, creditow i innych takich  to zdecydowanie tarod

Jeśli ty lub ktokolwiek inny to ma, to bardzo proshe o wysłanie :lol: 8O

No bo shukałem i nic nie znalazłem, a strona producenta nie działa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ID powyżej 1000000 jest dobry to co oznacza ID bliski 1500000000

Wsyokie ID jest obliczane ze wzoru na podstawie IP i nie ma dla mula znaczenia jaka to konkretnie liczba, byle powyzej 1000000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. imo polecam mody LSD

2. mam maly dysk 18gb i mam slabe lacze to dam 1 up, HF - beda nowe filtry w modach, na chunks 00 juz sa, wiec zycze powodzenia

3. mul nie jest programem ktory mozna wlaczyc raz na x czasu i miec od rau full dl, to nie kazaa ;e po to wlasnie creditsy, kolejkowanie etc zeby nagradzac ludzi ktorzy udostepniaja stale, natmiast leecherom juz dzekujemy

ps. mod bez hashowania? to jak ma sprawdzac sumy kontrolne plikow? ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi