Dalton Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jak w temacie chciałbym to zrobić i za bardzo nie wiem jak , bo słyszałem ze to mysi byc jakis inny kabelek , no i jak ma byc z ustawieniami czy moze jakis program do tego jest pomózcie mi bo naprawde w tych sprawach jestem bardzo zielony i przepraszam jesli sie gdzies powtarzam z tematem ale nie mogłem znalezc nic konkretnego thnx pa pa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 a mnie interesuje troche inna krestia ale tez z comem powiedzmy ze polacze 2 kompy po RSie (linux i winda) i teraz pytanko czy da sie jakos to skonfigurowac zeby po tym RS mial wyjscie do netu (linux to router) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 |dalton| : na twoje pytanko jest rada :P idziesz do sklepu z kompami.... kupujesz kabelek rs-232 (bodajze :P chodzi mi o tego na com1) i patrzysz czy na obu koncach jest taka sama wytka ;) jak tak, to idziesz do chaty odpalasz (zakladam ze masz w9x bo nie pamietam jak sie to robi w innych :( ). start -> programy -> akcesoria -> bezposrednie polaczenie kablowe (jak tego nie masz to sobie doinstaluj :)). podpinasz kabel. jeden komp to host (ten ktory bedzie cos udostepniac / bedzie servem w grze :D), ten drugi to gosc. ustawiasz, odpalasz i sie cieszysz ze chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavrick Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 No tak ale bez tego co napisze sobie nie pograsz:D Musisz wejść w start/ustawienia/panela sterowania/siec i tam jest taki plik udostepnianie pliow i drukarek kiliknij na to i zaznacz ze chcesz udostepnic swoje pliki innym uzytkownikom i ok teraz wejdz w zakladke identyfikacja i w grupe robocza wpisz np do (na obu kompach musi byc ta sama grupa robocza np dom i dom a w nazwe komputera wpisz np twoj pseudonim a na drugim kompie pseudonim np. twojego kumpla. teraz wchodzimy w moj komputer i klikamy prawym przyciskiem myszy na dysk twardy C i mamy takie cos jak udostepnienie klikamy na to i zaznaczamy udostepnij i ok. teraza jezeli ty masz kapa jako Host a kolega gosc to przy laczeniu kolega musi wpisac nazwe twojego kompa w tym przypadku twoje pseudo jezeli wszystko pojdzie dobrze twoj kumpel powinien zobaczyc w oknie dysk ktory udostepniles (katalog z literka twojego dysku np c) potem polaczenie chowamy do paska satart i mozna grac:Da jeszcze IP musisz znac to mozna sprawdzic w WINIPCFG jest to w katalogu z windowsem. jezeli ty bedizesz mial np 198.25.45.84.1. to twoj kumpel bdzie mial tki sam tylko ostatnia cyfra 2 (jak sprawdzisz juz IP to sobie go zapisz bo on sie nie zmienia jest staly tak jak w SDI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 No tak ale bez tego co napisze sobie nie pograsz:Da co ma udostepnianie i grupa robocza wspolnego z graniem po serialu ? a tym bardziej ip i sdi co ma z tym wspolnego ? wiekszosc gier obsluguje polaczenia po comie wiec nie wiem w czym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 wlasnie.... tez sie tak zastanawiam... z tego co mi wiadomo (a gralem tak nie raz) to grupa robocza nie ma nic do grania bo to jest p2p i mimo wszystko sie beda widziec :P to udostepnianie, to jest tylko do plikow a granie jest tez bez tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavrick Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 No tak tylko u mnie np jezeli tego nie zrobilem to nie chialo chodzic. Np fifa 2002 czy tony hawk's 2 albo rainbow six regue spers a nie wspomne juz o canterze:D Ale niech chlopak wie ze tak tez da sie grac:D hehehehe:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 :P ja sobie z qmplem pogrywalem w jakies badziewne wysigi motorami (przez IPX) i w stara przez Direct Connect czy co to tam bylo :P ogolem spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...