PsiCore Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Kupiłem Asusa Xonara DX, podłączyłem, zainstalowałem, słucham muzyki - wszystko działa cacy. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz i nie wiem, czy to nie jest jakiś problem. Mianowicie podczas włączania komputera, gdy pojawia się logo Windowsa słyszę dwa cyknięcia. Wcześniej ich nie było, więc to musi być coś z dźwiękówką. Jest to coś poważnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsiCore Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Nikt nic nie wie? Hmmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) ja też słyszę takie cyknięcia. To normalne - system ładuje sterowniki do dźwiękówki to sobie czasem tak cyka ;) Edytowane 28 Lipca 2009 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsiCore Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 To mnie pocieszyłeś, bo myślałem, że to może jakieś spięcia i jeszcze by karta z dymem poszła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Te cyknięcia przy ładowaniu windy to chyba norma, u mnie też występują :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Coś na karcie się przełącza, co dokładnie nie napisze bo nie chce nikogo wprowadzić w błąd, taki samo się robi jak zmieniamy częstotliwość próbkowania i ilość głośników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Cyknięcia pochodzą z przekaźników które fizycznie przełączają wyjścia. Taki sam dźwięk usłyszycie podczas przełączania wyjść między tylnym panelem (głośniki) a przednim (panel frontowy obudowy - słuchawki). Tak być powinno i niema się co przejmować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockin Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Podepnę się do tematu by nie tworzyć nowego. Wczoraj zainstalowałem kartę Xonar D2 na Windows 7 64-bit, głośniki prosto ze sklepu Logitech X-540 Użyłem sterowników do Win 7 ze strony producenta i niestety po zmianie w ustawieniach na 5.1 kanałów głośniki nie graja tak jak należy: - głośniki przednie grają cały czas - głośniki tylne i centralny wcale - subwoofer gra, ale jednocześnie graja również głośniki przednie (chodzi o test w windzie do przetestowania sygnału) Dodam, że wszystkie głośniki grają w trybie STEREO (po włączeniu trybu Matrix) UPDATE: Po zainstalowaniu łatki 1.0 do Visty wszystko zaczęło działać. Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez lockin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WicioVega Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam Odbiegnę od tematu ale może komuś się przyda. Gdyby ktoś chciał podłączyć Xonara DX pod grafikę aby mieć dźwięk po HDMI to niestety nie da się. To co jest na karcie to nie wyjście a wejście SPDIF. Niby wszytko jasne bo jak widać na zdjęciu jest napisane ale.... tylko na niektórych PCB. Nieliczne PCB (szukając w sieci) mają to oznaczenie niestety moja karta ma tylko oznaczenie "JP2" które nie wiele mówi. Asus nie podaje w specyfikacji że kartę można podłączyć pod VGA aby mieć dźwięk po HDMI, ale nigdzie też nie ma info że jest to wejście SPDIF. Do głowy by mi nie przyszło że karta nie ma tego wyjścia a widziałem że kilka osób na różnych forach zmagało się z tym problemem i pozostali bez odpowiedzi. pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez WicioVega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...