Rhaz Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Hej, w przyplywie optymizmu podpialem do jednego z komputerow TV 32'' Full HD zeby sie troche pobawic. Telweizorek jest Samsunga, posiada wejscie HDMI z przeznaczeniem do DVI (przynajmniej tak wynika z opisu). Problem polega na tym, ze po ustawieniu rozdzielczosci 1920x1080 pulpit nie miesci mi sie na ekranie... Nie za bardzo wiem o co chodzi, pierwszy raz spotykam sie z czyms takim. W kompie jest GF 8800GT. Jest to dla mnie o tyle zaskakujace, ze podpinajac co prawda innego kompa (notka z jakas zalosna integrowana grafa) zwyklym kablem nie HDMI->DVI to podobnego modelu samsunga full hd smigalo jak szalone. Bede wdzieczny za jakiekolwiek sugestie, ktore pomoga rozwiazac ten irytujacy problem, pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 zeskaluj sobie pulpit recznie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Po pierwsze upewnij się, że podłączasz do dobrego wejścia HDMI przeznaczonego do pracy z PC. Po drugie w ustawieniach telewizora zmień nazwę tego wejścia koniecznie na PC - wtedy będzie to wyglądało poprawnie. W moim przypadku: menu -> wejście -> edytuj nazwę -> HDMI 2 -> PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhaz Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) @Art Okej, ale skad takie zjawisko? To normalne ? Pozatym, moze to zabrzmi glupio ale w panelu NVidii nie widze takiej opcji wiec nie wiem o czym mowisz :P Pozatym o ile obraz w 1680x1050 wyglada ladnie i ostro to w 1920x1080 krawedzie wydaja sie byc podwojne i wyglada to nieciekawie... Czy to tylko i wylacznie wina przeskaowania pulpitu czy cos jest nie tak z tym TV ? @Popiół Probuje wlasnie innych wejsc :) Na innych wejsciach jeszcze gorzej, nie moge ustawic sensownych rozdzielczosci Edytowane 25 Lipca 2009 przez Rhaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Podaj model albo zajrzyj do instrukcji... Zrobiles dokładnie to co napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 masz przycisk na pilocie do przełączania trybów skalowania ekranu (16:9, 4:3, różne zoomy) będzie też opcja bez overscanu - wtedy zobaczysz cały pulpit na ekranie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhaz Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 @Popiół Samsung LE32B530, zmiana nazwy niewiele wnosi do tematu, pozostałe Twoje propozycje testowałem @Raptor no jest jest zeskalowal sie rzeczywiscie, pozostal jednak problem powiekszonej ostrosci, w tej rozdzielczosci na TV chyba wlacza sie jakies uwydatnianie krawedzi bo wyglada to nieciekawie, szukam rozwiazania wlasnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Odsuń się od telewizora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Przecież w menu TV masz całą gamę opcji - Sharpness, Edge Enhancement. To pierwsze daj na 0, drugie wyłącz. Na pilocie powinienes mieć przycisk P.Size lub coś tego typu - naciskaj go dopóki nie pojawi się etykietka Just Scan. Wtedy będzie 1:1 mapowanie pikseli. Pomyślałeś wogóle żeby do intrukcji zajrzeć? Na forum się pisze jak się nie da znaleźć rozwiązania problemu. Wszystko masz pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Musisz podłączać do złego wejścia bo zmiana nazwy jest warunkiem do uzyskania trybu PC... Nadmierna ostrość dowodzi tego, że tryb PC nie działa. Zajrzyj do instrukcji, tam masz do opisane krok po kroku. Edytowane 28 Lipca 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...