KOala Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Posiadam 1 dysk fizyczny podzielony na trzy partycje: 1. FAT32- zapuszczony Win98 2. FAT32- zapuszczony WinXP 3. NTSF- dane Nie mogę sformatować tej trzeciej partycji z systemem plików NTSF- komunikat głosi, że partycja jest używana przez jakiś program, pozamykałem wszystkie programy, które można zamknąć, wyłączyłem przywracanie systemu i nadal nie można. Na tej partycji siedzi 400MB plik z atrybutami ukryty i systemowy pagefile.sys i to on jest przyczyną całego kłopotu! Może ktoś ma jakąś koncepcję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Koncepcji jest dużo ale najlepsza jest taka żeby sformatowac programem Partition Magic :arrow: z pod dosa. Albo innym darmwym z netu. A jeśli nie posiadasz żadnego takiego programu tu spróbuj XP w trybie awaryjnym uruchomić z pustym MSCONFIG i odrazu po uruchomieniu formatować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mam niemiłe wspomnienia po Partition Magic, kiedyś wszystkie dane poszły w kanał- tak więc trochę się boję tego używać! Co do trybu awaryjnego to spróbuję, może się uda- dam znać wieczorem, bo teraz jestem w pracy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Uruchom konsole odzyskiwania z płyty instalacyjnej xp i spróbój formatować z konsoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jak można bać się PM to jest najlepszy program. a jak się "żle" używa to wszystkim można posuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Niekoniecznie, nie tylko ja miałem kłopoty ze starszymi wersjami PM! Słyszałem, że obecnie jest już OK, ale jak się sparzyłemto na zimne dmucham! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 wyłącz pamięć wirtualną to jest swap inaczej i sformatujesz tą partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Pomógł PM 7.0, ale nadal siedzi wielki plik na tej partycji wspomniany wyżej pagefile.sys 700MB (partycja ma 20 GB)! Pamięć wirtualna w tym miejscu? Na innych partycjach tego nie ma! W Win98 można go wykasować, ale pod XP nie do usunięcia- chyba rzeczywiście to ma związek z pamięcia- tylko dlaczego akurat w tym miejscu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Pomógł PM 7.0, ale nadal siedzi wielki plik na tej partycji wspomniany wyżej pagefile.sys 700MB (partycja ma 20 GB)! Pamięć wirtualna w tym miejscu? Na innych partycjach tego nie ma! W Win98 można go wykasować, ale pod XP nie do usunięcia- chyba rzeczywiście to ma związek z pamięcia- tylko dlaczego akurat w tym miejscu? Zwykle pagefile.sys powinien być na partycji z systemem ale jesli siedzi na innej to też nie powinien stanowić problemu bo mozna go przenieść. Jego lokalizacja zapisana jest w rejestrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 człowieku panel sterowania system zaawansowane wydajność dalej zaawansowane pamięć wirtualna i tam sie baw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 No cóż, jakimś cudem miałem ustawiony plik wymiany na wszystkich dyskach! Dominik i reszta wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 spx :) heh winda to winda :) powodzenia w bojach z kompem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...