tomekaa Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jaką pompkę do WC możecie mi polecić do 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 hmm niemnie to mowic ale zaraz cie objada za nie uzywanie opcji "szukaj" :) a co do pompek to MJ1000 albo PH802 jak potrzebujesz wiekszego przeplywu - co tam masz w tym zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Radze "poszperac" na formu. Bylo wiele postow na temat WC (pompek, blokow, zlaczek, nagrzewnic, itp.). Hagen AquaClear PowerHead 802 (PowerHead 802) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jaką pompkę do WC możecie mi polecić do 100 zł.Napisz proszę więcej szczegółów, to Ci pomożemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Znaczy się co mam napisać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 jaki masz blok cpu i na czym jeszcze masz bloki, jaka chlodnice, srednice wezy itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mam taki bloczek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12083861, przy okazji mi powiedzcie czy opylało się go brać za taką cenę, zamiast chłodnicy mam zwykłe akwariuam a blok wodny będzie tyylko na procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Heh też licytowałem ten bloczek.Najbardziej mi się podoba obsadzanie węrzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 w sumie ciekaw jestem na czym wkleili te zlaczki - niestety wyglada na poxyline :( ale do takiego ukladu mysle ze wystarczy ci MJ1000, tzn zalezy jeszcze na jakiej wysokosci stoi komp a na jakiej akwarium :) jezeli roznice wysokosci sa spore to wez mocniejsza pompke (np PH802) z halasem i tak nie bedziesz mial problemow jak zatopisz ja w takim tlumiku jak akwarium :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ph802 bedzie za silne , podobnie mysle o mj1000 - ile te zlaczki maja srednicy wew ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 moze i racja nie pomyslalem o zlaczkach :oops: ale cholera akwaria stoja czasem w dziwnych miejscach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 w sumie ciekaw jestem na czym wkleili te zlaczki - niestety wyglada na poxyline :( ale do takiego ukladu mysle ze wystarczy ci MJ1000, tzn zalezy jeszcze na jakiej wysokosci stoi komp a na jakiej akwarium :) jezeli roznice wysokosci sa spore to wez mocniejsza pompke (np PH802) z halasem i tak nie bedziesz mial problemow jak zatopisz ja w takim tlumiku jak akwarium :D Po pierwsze - to wyglada na tasme teflonowa, na ktora wkreca sie takie rzeczy, a nie na poxiline Po drugie - niewazne na jakich wysokosciach stoi komp i akwarium, nie siej herezji na forum. BTW, stara i malo ciekawa konstrukcje ma ten bloczek. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 w sumie ciekaw jestem na czym wkleili te zlaczki - niestety wyglada na poxyline :( ale do takiego ukladu mysle ze wystarczy ci MJ1000, tzn zalezy jeszcze na jakiej wysokosci stoi komp a na jakiej akwarium :) jezeli roznice wysokosci sa spore to wez mocniejsza pompke (np PH802) z halasem i tak nie bedziesz mial problemow jak zatopisz ja w takim tlumiku jak akwarium :DWidac ze ktos tutaj jest malo obeznany i jeszcze nie wie jak sie woda zachowuje w polaczonych naczyniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 powerhead 402 (990l/h) powinien ci wystarczyć; kupisz spokojnie za 90 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Sory żę się podkleje, ale potrzebuje nowej pompki.Myślę nad: Bo jest tańsza od : Ale powerhead jest większy.Czy występuje tu taka zasada że duży może wiecej?? Powerhead jest duża....za duża, a taki aqua system jest mały, ale czy dobry?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Sory żę się podkleje, ale potrzebuje nowej pompki.Myślę nad: Bo jest tańsza od : Ale powerhead jest większy.Czy występuje tu taka zasada że duży może wiecej?? Powerhead jest duża....za duża, a taki aqua system jest mały, ale czy dobry?? Szukaj ! Ile razy mozna pisac o tych samych pompkach !!! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 no tak z naczynkami sie wyglupilem - sorx za herezje :oops: ale co do wkrecania (zakladam ze bardziej obeznani koledzy maja racje) na swoje usprawiedliwienie mam ze to laczenie wyglada jak wykonane laczenie 2 rurek z niezbyt spasowanymi promieniami. Mialem w domq taka fuszerke odstawiona jak kolesie nie zrobili porzadnego polaczenia wylko wlasnie poxylina posmarowali jeden gwint i wkrecili w drugi. jak to wszystko chwile polezalo i poxylina skruszala od goracej wody (nie wiem czy to normalne ale zaczella sie kruszyc w rekach) to okazalo sie ze luzy na gwincie sa takie ze laczenie sie wygina i w ogole rusza o szczelnosci juznie wspominajac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Sory żę się podkleje, ale potrzebuje nowej pompki.Myślę nad: Bo jest tańsza od : Ale powerhead jest większy.Czy występuje tu taka zasada że duży może wiecej?? Powerhead jest duża....za duża, a taki aqua system jest mały, ale czy dobry?? Szukaj ! Ile razy mozna pisac o tych samych pompkach !!! 8O Wiem że to było, ale nieznalazłem nic o sile tej mj1000.O powerheadzie to już wiem dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...