ArusP23 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam! Mam problem. Otóż nie wiem jak zresetować CMOS'a na płycie głównej MSI 7026. Prosił bym o instrukję najlepiej z obrazkami krok po kroku. Poniżej jest zdjęcie mojego komputera. Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk1 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) Zobacz w instrukcji czy twoja płyta ma możliwość czyszczenia za pomocą zworki. Jezeli tak to : przy wyłączonym pc przestaw zworkę oznaczona jako CLR_CMOS, która powinna znajdować się przy baterii w inna pozycje na kilka sekund, następnie przestaw na pozycje w jakiej się znajdowała pierwotnie. Jeżeli twoje mobo nie obsługuje takiej metody wyciągnij baterie na jakieś 15 min i czekaj. Jeżeli nie chcesz czekać to na własna odpowiedzialność możesz połączyć dwa bieguny (blaszki) np śrubokrętem które widać po wyciągnięciu baterii. Potem wkładasz baterię i już . Jeżeli nadal będzie źle to wyciągnij znowu i czekaj dłużej. Wyciągasz baterię przy wyłączonym pc. Edytowane 26 Lipca 2009 przez michalk1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...