Vandaal Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam mam następujący problem i nie wiem, jak go rozwiązać. Moja pamięć Zastanawia mnie dlaczego everest pokazuje I dlaczego ta pamięć nie pracuje w trybie DualChannel ? Reszta podzespołów: Płyta głowna: Procesor: GeForce GTX 260 Będę bardzo wdzięczny, jeżeli ktoś powie mi w jaki sposób ustawić, żeby pamięci pracowały w trybie dual channel na 1066mhz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) ustaw takie timingi jakie masz na stickerze i napiecie 2,0v. w biosie ustaw na sztywno 1066. zeby pamieci pracowaly w dualu musza byc obsadzone banki 'o tych samych kolorach' [jak masz 4 banki to wsadzasz np do 1 i 3 lub 2 i 4]. pokaz spd, zakladka spd w cpuz edit o zauwazylem ze w tym screenie z everesta widac spd. poprostu ma spd do 400. moze 1066 [533] ma zapisane jako epp a plyta moze nie obslugiwac profili epp wiec ustawia 800 [400] cl5 Edytowane 26 Lipca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...