Skocz do zawartości
Gość lolwesoly

Jak Podłączyć Kamere Do Pc?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lolwesoly

Witam

Posiadam kamere Samsung VP-W70U i chciałbym oglądać filmy z niej na moim komputerze. Możecie cos mniej wiecej powiedziec co i jak bo w google niestety nic nie znalazlem na ten temat. Z góry dzieki.

PS: mam kabel do niej ktory posiada 3 kable ( czerwony bialy i zolty). Do mojej karty graf dostalem podobny kabel z 4 wtyczkami ktory podłaczylem do wejscia w grafie z tylu pc. Złączyłem to i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to kamera analogowa, kabelek z trzema chinchami to 2xaudio(L, R) oraz 1xvideo component. Kabelek z karty to wyjście video RGB. Aby rzucić ten obraz na komputer potrzebujesz karty przechwytywania video lub tuneta tv z wejściem component. Na przyszłość przeczytaj instrukcję to nie będziesz się musiał błaźnic takim podłączeniem. Ponadto temat nie regulaminowy, jak coś można znaleźć w instrukcji to nie zakłada się tematu aby ktoś to zrobił za Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lolwesoly

Sory jesli to nie regulaminowy temat. Kamere zakupilem 3 miesiace temu i nie mam instrukcji ani nic :sad: . Kabel zakupilem osobno w innym sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google znalazło instrukcję w pierwszym wyniku po wpisaniu modelu kamery. Tam najlepiej w pierwszej kolejności szukać instrukcji w sytuacji gdy nie posiadasz instrukcji papierowej. Możesz podłączyć tę kamerę pod tv - wejście component, magnetowid, dvd/hdd recorder.

Aby łączyć pod komputer to:

-tuner tv z wejściem component;

-karta graficzna z VIVO;

-karta video.

Łącząc pod wyjście video w karcie graficznej nic nie uzyskasz. Łączysz wtedy dwa wyjścia, można powiedzieć: "nie da rady, oba samce" :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi