Skocz do zawartości
Caleb

Karta Muzyczna Pod Gry, Filmy Etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebują karty dźwiękowej głównie pod gry, filmy i trochę muzy. Sprzęcice musi być pod PCI jako że płyta główna w która ją wsadzę będzie miała tylko PCI-Express x16 i PCI . Generalnie nastawiam się na jakieś Audigy 2 ZS, tylko pytanie który model i do ilu warto licytować? Ewentualnie co z nowych X-Fi? Max cena jaką bym na to przeznaczył to 250-350 zł, ale ofc nie ma co przesadzać jak można kupić coś za mniejsze pieniądze się sprawdzi,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A proszę cię bardzo, natywny chip pod PCIe u konkurencji jest mostek który tłumaczy z PCI na PCIe, w standardzie encodery DDL i DTS Connect, prawdziwy EAX5, brak problemów w grach wszystko śmiga out of the box czy to z eaxem czy bez nie musimy czekać na łaty, dla starych gier z DS3D alchemy które działa nawet jak gra nie ma profilu to możemy sobie ustawić ręcznie i cieszyć się eaxem i wszytsko cały czas z akceleracją sprzętową. Mimo wszystko nie obciąża proca nawet przy EAX5, przyzwoita jakość dźwięku w muzyce i bardzo dobra niczym nie zmącona w grach i filmach. Wyjścia optyczne, rzekomo poprawiona współpraca z SLI (pakowałem swoje Fatality pro do zestawu z Sli i 4gb i tez śmigało więc dlatego pisze, że rzekomo ;) ) wyjście na front panel, drivery wychodzą po wersji PCI która z reguły jest królikiem doświadczalnym więc mają mniej bugów, zgodna z UAA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może asus xonar d1? Jest pod pci, nówka box z 3-letnią gwarancją do kupienia w sklepach internetowych już poniżej 235 zł. Na sieci piszą, że to odpowiednik xonara dx, tylko że na pci właśnie. Parę dni temu kupiłem sobie właśnie xonara dx i jestem bardzo zadowolony - muzyka i filmy chodzą pięknie, nowych gier nie sprawdzałem bo mnie wessie, a nie mam na to czasu. Podobno są jakieś problemy z eaxem 5.0, który ma jakoby być emulowany i podobno te problemy są na bieżąco usuwane poprzez aktualizacje sterowników. Na sieci jest sporo za i przeciw, ale sam tego nie sprawdzałem

Edytowane przez prze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Czyli PCI, analogi + Windows bez DS3D tak więc najlepsza dla ciebie będzie albo Xtreme Gamer, albo XtremeMusic (SB0460).

Obie karty mają bardzo dobry dźwięk na analogach (zwłaszcza do pierdziawek), obie działają z ALchemy (EAX pod Vistą/7).

Do gier nie warto kupować kart innych producentów jeśli chcemy używać nowszych Windowsów. Z emulacją EAX dobrze poradził sobie tylko Creative.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi