Caleb Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Potrzebują karty dźwiękowej głównie pod gry, filmy i trochę muzy. Sprzęcice musi być pod PCI jako że płyta główna w która ją wsadzę będzie miała tylko PCI-Express x16 i PCI . Generalnie nastawiam się na jakieś Audigy 2 ZS, tylko pytanie który model i do ilu warto licytować? Ewentualnie co z nowych X-Fi? Max cena jaką bym na to przeznaczył to 250-350 zł, ale ofc nie ma co przesadzać jak można kupić coś za mniejsze pieniądze się sprawdzi,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Receiver+kolumny / pierdziawki / sluchawki? Stereo/5.1? XP/Vista/7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Zestaw 5.1 Logitech X540, ale w zasadzie teraz już tylko słuchawki Razer Charcarias. Na razie XP, niebawem pewnie W7 (Vista na 100% nie :>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 no to X-fi może titanium kosztuje najtańsza 329 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 no to X-fi może titanium kosztuje najtańsza 329 złDobrze by było jeszcze to uargumentować :> Bo to że "może być" nie jest zbyt przekonywujące :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 A proszę cię bardzo, natywny chip pod PCIe u konkurencji jest mostek który tłumaczy z PCI na PCIe, w standardzie encodery DDL i DTS Connect, prawdziwy EAX5, brak problemów w grach wszystko śmiga out of the box czy to z eaxem czy bez nie musimy czekać na łaty, dla starych gier z DS3D alchemy które działa nawet jak gra nie ma profilu to możemy sobie ustawić ręcznie i cieszyć się eaxem i wszytsko cały czas z akceleracją sprzętową. Mimo wszystko nie obciąża proca nawet przy EAX5, przyzwoita jakość dźwięku w muzyce i bardzo dobra niczym nie zmącona w grach i filmach. Wyjścia optyczne, rzekomo poprawiona współpraca z SLI (pakowałem swoje Fatality pro do zestawu z Sli i 4gb i tez śmigało więc dlatego pisze, że rzekomo ;) ) wyjście na front panel, drivery wychodzą po wersji PCI która z reguły jest królikiem doświadczalnym więc mają mniej bugów, zgodna z UAA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 No właśnie mnie chodzi o wersję PCI, nie PCIe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 no to różnice to karta na port PCI i encodery za dopłatą i zamiast osobnych wyjść cyfrowych współdzielone flexijack wyjście na front panel tylko w Xtreme gamerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) A może asus xonar d1? Jest pod pci, nówka box z 3-letnią gwarancją do kupienia w sklepach internetowych już poniżej 235 zł. Na sieci piszą, że to odpowiednik xonara dx, tylko że na pci właśnie. Parę dni temu kupiłem sobie właśnie xonara dx i jestem bardzo zadowolony - muzyka i filmy chodzą pięknie, nowych gier nie sprawdzałem bo mnie wessie, a nie mam na to czasu. Podobno są jakieś problemy z eaxem 5.0, który ma jakoby być emulowany i podobno te problemy są na bieżąco usuwane poprzez aktualizacje sterowników. Na sieci jest sporo za i przeciw, ale sam tego nie sprawdzałem Edytowane 27 Lipca 2009 przez prze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Czyli PCI, analogi + Windows bez DS3D tak więc najlepsza dla ciebie będzie albo Xtreme Gamer, albo XtremeMusic (SB0460). Obie karty mają bardzo dobry dźwięk na analogach (zwłaszcza do pierdziawek), obie działają z ALchemy (EAX pod Vistą/7). Do gier nie warto kupować kart innych producentów jeśli chcemy używać nowszych Windowsów. Z emulacją EAX dobrze poradził sobie tylko Creative. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...