krzychu2 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 witam mam problem mam niby publiczne IP i gdy probuje postawic server przy pomocy programu AnalogX Simple Server WWW lub G6 Server FTP gdy prosze kolege aby sprawdzil server i sie zalogowal ewentualnie cos pobral NIE DZIALA jakby komputery z zewnatrz nie widzialy mojego kompa moj system to windows xp sp2 dodam ze kiedys to dzialalo u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Zależy przez co łączysz się z Siecią. Port może być blokowany przez firewalla, atywirusa lub router (jeśli takowego używasz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Mozliwe że twoje lokalne oprogramowanie blokuje dostęp do portu z sieci. Masz jakiegoś firewalla zainstalowanego? Sprawdź tego wbudowanego w windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witam mam problem mam niby publiczne IP i gdy probuje postawic server przy pomocy programu AnalogX Simple Server WWW lub G6 Server FTP gdy prosze kolege aby sprawdzil server i sie zalogowal ewentualnie cos pobral NIE DZIALA jakby komputery z zewnatrz nie widzialy mojego kompa moj system to windows xp sp2 dodam ze kiedys to dzialalo u mnie bardzo latwo mozesz sprawdzic czy masz publiczne ip ipconfig /all (jesli to twoj komputer laczy sie bezposrednio z siecia) i patrzysz na numer ip. http://pl.wikipedia.org/wiki/Adres_IP Myślę, że wikipedia powinna rozwiać Twoje wątpliwości co do ip. ps: wg. mnie skoro nie wiesz nawet czy masz publiczne ip to nie bierz sie za stawianie oprogramowania na serwery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...