sizeer Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Witam mam 9800GTX+ i Q9650 Vista x64 i najnowsze sterowniki nv. i dwie płyty Asus i Gigabyte obydwie P45, w 3DMark Vantage CPU Score na Asusie wynosi ponad 40 tys. na Gigabyte 28 tys. czyli na Asusie jest właczony Physx a na Gigabyte nie. I teraz jak go włączyc na płycie gigabyte? Przeinstalowywuje sterowniki, przeinstalowywałem sam physx, zrobiłem czyszczenie z plików sterowników system, Physx jest zaznaczony jako włączony i dalej nic. Jak to włączyć? Podobny problem jest opisany tutaj: http://www.bjorn3d.com/forum/showthread.php?t=28356 Edytowane 27 Lipca 2009 przez pml83@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 A jak wYłączysz PhysX (w panelu NV albo w samym smarku) na Gigabyte to się wynik zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Przełożyłem kartę graficzną do drugiego wejścia PCIE 8x uruchomiłem komputer, przełożyłem spowrotem do PCIE 16x i physx jakoś cudownie się włączył, teraz CPU Score w 3DMark Vantage na płycie gigabyte wynosi 35 tys. ale to i tak mniej niż w Asusie 42 tys., a te same pamieci ten sam procesor takie same ustawienia opóźniej ta sama karta graficzna i ten sam dysk, te same ustawienia 3DMarka. Obydwie płyty na P45, czyli Asus lepiej nadaje się do Physxa? Asus ma bios Ami a Gigabyte Award, to jakaś róznica? Może płyta asusa ma jakieś niższe wewnętrzne timingi itp. A całego problemu bym nie zauważył gdyby GTA IV nie zaczęło mi klatkować. Dlatego zacząłem szukać przyczyny. Teraz z właczonym chodzi bardziej gładko. Edytowane 28 Lipca 2009 przez pml83@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Lol. GTA IV nie obsługuje PhysX. Raczej masz coś ze slotem PCi-E (może tryb pracy się przestawił, sprawdź w jakimś programie). CPU Score przy włączonym PhysX najbardziej zależy od grafy, dlatego realne że jest coś nie tak z jej wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...