matas Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Wczesniej pisalem posta ale mi wcielo dlatego krotko: - karta ati, do filmow w HD - obsluga Aero - zeby dalo sie chociaz w Quake Live pograc na 125fps, low config - bezglosna czyli raczej pasyw - najlepiej zeby cewki nie piszczaly - dosyc chlodna - najlepiej jak najtaniej proszę o pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Najlepiej by do tego pasowała zintegrowana np w Asrocku 780gxh - HD3200. Ale jeżeli masz już płytę główną to kup jakąś kartę graficzną z pasywnym chłodzeniem, na allegro jest co wybierać(karty ati na PCI-E) : http://allegro.pl/search.php?string=pasywn...p;change_view=1 osobiście sam kiedyś miałem Gigabyte nvidia 6600 Sillent Pipe i myślę, że do twoich potrzeb spokojnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Pasywną warto kupić ale z myślą o zamontowaniu bezgłośnego wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgadza się. Były już próby stworzenia całkowicie pasywnego chłodzenia w kartach i jakoś nie pamiętam, aby to fabryczne chłodzenie kiedykolwiek sobie radziło. Chociażby low-end'owy model FX5200, który miał fabryczne pasywne chłodzenie - w teorii i testach wszystko było ok, ale po podłączeniu karty w domu okazywało się, że karta się przegrzewała, przez co nie była hitem dla fanów ciszy. Aby osiągnąć ciszę i nie spalić przy tym karty, trzeba było wymieniać chłodzenie na coś bardziej efektywnego lub dokładać wiatraczek na wolnych obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 x300 x600 w pasywie nie będzie się przegrzewać - przecież to 9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Okej, a filmy w HD nie beda ciely? (proc e7200 @ 3ghz). Bo nie mialem problemow na 4850 nigdy, chociaz nie wiem, może nawet akceleracja nie dzialala (bo do tego trzeba costam ustawiac nie?) -> Przy takim procu wsparcie sprzetowe dla h.264 nie jest potrzebne, tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 mi tam się gigabyte 6600 Sillent Pipe specjalnie jakoś nie grzała (grałem jak na tamte czasy w same nowości) / aczkolwiek pasywne chłodzenie miała bardzo porządne =) http://allegro.pl/item695804519_gigabyte_geforce_6600.html <- link do licytacji http://allegro.pl/item697903006_geforce_66...dr_128_bit.html link do ,,kup teraz" czy ta karta nie jest piękna ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 czy ta karta nie jest piękna ? :)Nie ... nie jest ... tradycyjne elektrolity, małe to pasywne chłodzenie. Pomijając już fakt że dopalać X264 nie będzie. To na prawdę bardzo stara karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Wniosek? Mimo, iż kolega nie chce mocnej karty (bo grał nie będzie), to filmy HD wymuszają jednak zakup czegoś z zapasem mocy. Upraszczając więc sprawę, można by brać np. taki 9600GT i zmienić temat na "jakie pasywne/super ciche chłodzenie do tej karty upchać"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...