konrad03 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Zapraszam do oglądania mojego układu. Zdęcia takiej sobie jakości robione zwykłą cyfrówką. Układ prawie gotowy - czekam na filtry przeciwkurzowe, siatka z boku pomalowana na czarny mat, w przyszłości druga karta graficzna (zwodowana). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Majn Got, dobrze że przynajmniej pompka ma ciepło w kablach :D WuCet ekstra tylko cieeeeemnooooo ;) podjedź jeszcze z temperaturkami przed i po, posiadaczy i7 na pewno zainteresuje ;) Edytowane 28 Lipca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Nie no, sprzęt wypas. Tylko czy te pompki thermaltake są konieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Pompki Thermaltake jak i chłodnica Black Water zostały mi ze starego zestawu. Sprzedać mi by się ich nie opłacało bo bym wziął grosze za nie. Ponieważ układ jest rozbudowany, dwie chłodnice są mocowane pionowo a trzecia chłodnica na samej górze dlatego sumaryczna wartość podnoszenia słupa cieczy jest duża. Dwie dodatkowe pompki powodują szybszy przepływ cieczy w układzie. Ponadto jak by swiftech padł dwie pomki thermaltake powiny jakoś sobie poradzić. Co do temperatur ( pasta CLP może być jeszcze nie wygrzana), temperatura w pokoju 23-24 C Edytowane 28 Lipca 2009 przez konrad03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 WuCet ekstra tylko cieeeeemnooooo ;) Ciemno nie ciemno, w sam raz do pracy na codzień ;) dyskretnie ;) Ogólnie mi się podoba tylko postarałbym się wszystko upchnąć powyżej płyty. Te wentylatory złączone ze sobą coś dają? nie lepiej by było na kanapke? Pomysł z uchwytem na reza całkiem fajny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Jest naprawde fajnie... klimat super ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ciemno nie ciemno, w sam raz do pracy na codzień ;) dyskretnie ;) Ogólnie mi się podoba tylko postarałbym się wszystko upchnąć powyżej płyty. Te wentylatory złączone ze sobą coś dają? nie lepiej by było na kanapke? Pomysł z uchwytem na reza całkiem fajny ;) To nie są podwójne wentylatory tylko sama obudowa wentylatora coś ala Feser Xtender - Radiator Shroud. Czy cos to daje nie mam zielonego pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Można by trochę poprawić układ węzy, ale nie jest źle :wink: ładny krwisty kolorek wyszedł na fotkach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Można by trochę poprawić układ węzy, ale nie jest źle :wink: ładny krwisty kolorek wyszedł na fotkach :wink: Wąż wylotowy z karty graficznej jest specjalnie zostawiony dłuższy pod drugą karte. Dlatego teraz jest tak sobie puszczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 szkoda ze ciemnawe fotki co tu gadać red@black rządzi :) to wyszło ładniusio : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Fajne, ale czy w bloku na CPU wlot nie jest przypadkiem oznaczony małą dziurką pod literą "G" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Fajne, ale czy w bloku na CPU wlot nie jest przypadkiem oznaczony małą dziurką pod literą "G" ? I tak jest podłączony - wlot oznaczony kropką na topie ( bloczek jest obrócony o 45 st. przeciwnie do wskazówek zegara). Pare jaśniejszych fotek Edytowane 28 Lipca 2009 przez konrad03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 aaa, teraz rozumiem, wolt masz z innej strony układu, teraz wsio mi pasi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Pompki Thermaltake jak i chłodnica Black Water zostały mi ze starego zestawu. Sprzedać mi by się ich nie opłacało bo bym wziął grosze za nie. Ponieważ układ jest rozbudowany, dwie chłodnice są mocowane pionowo a trzecia chłodnica na samej górze dlatego sumaryczna wartość podnoszenia słupa cieczy jest duża. Dwie dodatkowe pompki powodują szybszy przepływ cieczy w układzie. Ponadto jak by swiftech padł dwie pomki thermaltake powiny jakoś sobie poradzić. Co do temperatur ( pasta CLP może być jeszcze nie wygrzana), temperatura w pokoju 23-24 C Powoli zaczynam się zrażać do LC, ale brakuje mi już tylko chłodnicy, więc raczej nie zrezygnuje. Aktualnie przy identycznej temp. otoczenia mam o około 5C lepsze temperatury u siebie na Mugenie 2 - 65, 64, 63, 64 C... Edytowane 29 Lipca 2009 przez silvermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Powoli zaczynam się zrażać do LC, ale brakuje mi już tylko chłodnicy, więc raczej nie zrezygnuje. Aktualnie przy identycznej temp. otoczenia mam o około 5C lepsze temperatury u siebie na Mugenie 2 - 65, 64, 63, 64 C... Testy robione w Linpack? Jaka temp. płyty głównej i grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Testy robione w LinXie, IBT, OCCT i Prime 95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mam pytanie czy chłodnica Black Water Advanced 123 rev. 3.0 z trzema wentylatorami + pompka thermaltake ( części w obecnym układzie ) uciągnie w osobnym obiegu 2 x GTX 285 w SLI?. Ponieważ planuje drobne poprawki w obecnym układzie i chłodnica BWA zawadza, a umieścił bym ją poza obudową na biurku ( w ładnej , robionej osłonie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 uciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Rozmyślam nad nowym układem. Pomysł z osobnym układem do SLI poza obudową raczej na 99% upadnie. Obecnie zastanawiam się nad dwoma układami. Bardziej skłaniał bym się schematowi RYS 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 a CPU-GPU2-GPU1-NB nie będzie ciekawsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 cpu> równolegle gpu 1,2 > nb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Npisałem wcześniej że skłaniałbym się schematowi rys1, ponieważ w takim połączeniu kart wężem (feser) będe mógł wysunąć którąś z kart odzielnie jak by się coś działo. Równoległe połączenie kart rurką stalową zablokuje dwie karty ( będe musiał wyciągać dwie karty naraz). No i się teraz nad tym zastanawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Pytanie: Jak często wyciągasz kartę graficzną ?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Pytanie: Jak często wyciągasz kartę graficzną ?;) Chodzi o to że jak by jedna karta padła i w extremalnym przypadku powodowałoby to jakiś problem z drugą, to wtedy wypinam jedną z gniazda - na to pozwala schemat na rys 1. Nie wiem czy zdarzaja się takie przypadki :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 jak Ci grafa padnie to będziesz musiał ją odłączyć od obiegu czyli spuścić płyn i na jedno wyjdzie czy przykręcisz korek i złączke czy samą złączkę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 jak Ci grafa padnie to będziesz musiał ją odłączyć od obiegu czyli spuścić płyn i na jedno wyjdzie czy przykręcisz korek i złączke czy samą złączkę ...W sumie racja. Karty będą połączone równolegle. CPU-> NB> GPU2->GPU1 względy estetyczne, oraz pod warunkiem że dwie złączki 45 st. fesera wejdą pomiędzy bloki kart. Jeżeli nie to pozostanie wg schematu na rys.2 CPU->NB->GPU1->GPU2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ponieważ druga karta jest gotowa do zwodowania, poczyniłem prace związane z dalszą modyfikacją obudowy. Na początku miało być tylko podpięcie drugiej karty i kosmetyczne poprawki, skończyło się inaczej. W starej wersji było miejsce na jeden napęd DVD i dwa dyski 3.5", w obecnej będzie trzy miejsca na napędy i trzy miejsca na dyski z ułatwionym dostępem. Najgorsze rzeczy do zrobienia czyli koszyk na dyski i osłona (na dyski, pompki, chłodnice) są juz gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Przeróbki zakończone. Kilka fotek przd uruchomieniem komputera. Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez konrad03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 i to jest RED :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sciema Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Świetnie podoba mi sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...