Skocz do zawartości
konrad03

Red Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do oglądania mojego układu. Zdęcia takiej sobie jakości robione zwykłą cyfrówką. Układ prawie gotowy - czekam na filtry przeciwkurzowe, siatka z boku pomalowana na czarny mat, w przyszłości druga karta graficzna (zwodowana).

post-153053-1248780966_thumb.jpg

post-153053-1248780986_thumb.jpg

post-153053-1248780998_thumb.jpg

post-153053-1248781025_thumb.jpg

post-153053-1248781047_thumb.jpg

post-153053-1248781063_thumb.jpg

post-153053-1248781078_thumb.jpg

post-153053-1248781098_thumb.jpg

post-153053-1248781122_thumb.jpg

post-153053-1248781140_thumb.jpg

post-153053-1248781151_thumb.jpg

post-153053-1248781164_thumb.jpg

post-153053-1248781176_thumb.jpg

post-153053-1248781196_thumb.jpg

post-153053-1248781209_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majn Got, dobrze że przynajmniej pompka ma ciepło w kablach :D WuCet ekstra tylko cieeeeemnooooo ;)

podjedź jeszcze z temperaturkami przed i po, posiadaczy i7 na pewno zainteresuje ;)

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompki Thermaltake jak i chłodnica Black Water zostały mi ze starego zestawu. Sprzedać mi by się ich nie opłacało bo bym wziął grosze za nie. Ponieważ układ jest rozbudowany, dwie chłodnice są mocowane pionowo a trzecia chłodnica na samej górze dlatego sumaryczna wartość podnoszenia słupa cieczy jest duża. Dwie dodatkowe pompki powodują szybszy przepływ cieczy w układzie. Ponadto jak by swiftech padł dwie pomki thermaltake powiny jakoś sobie poradzić.

Co do temperatur ( pasta CLP może być jeszcze nie wygrzana), temperatura w pokoju 23-24 C

post-153053-1248784551_thumb.png

Edytowane przez konrad03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BuMeL napisał(a):

WuCet ekstra tylko cieeeeemnooooo ;)

Ciemno nie ciemno, w sam raz do pracy na codzień ;) dyskretnie ;)

Ogólnie mi się podoba tylko postarałbym się wszystko upchnąć powyżej płyty. Te wentylatory złączone ze sobą coś dają? nie lepiej by było na kanapke? Pomysł z uchwytem na reza całkiem fajny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kruchy napisał(a):

Ciemno nie ciemno, w sam raz do pracy na codzień ;) dyskretnie ;)

Ogólnie mi się podoba tylko postarałbym się wszystko upchnąć powyżej płyty. Te wentylatory złączone ze sobą coś dają? nie lepiej by było na kanapke? Pomysł z uchwytem na reza całkiem fajny ;)

To nie są podwójne wentylatory tylko sama obudowa wentylatora coś ala Feser Xtender - Radiator Shroud. Czy cos to daje nie mam zielonego pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seba84_2005 napisał(a):

Można by trochę poprawić układ węzy, ale nie jest źle :wink: ładny krwisty kolorek wyszedł na fotkach :wink:

Wąż wylotowy z karty graficznej jest specjalnie zostawiony dłuższy pod drugą karte. Dlatego teraz jest tak sobie puszczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.PaVLo. napisał(a):

Fajne, ale czy w bloku na CPU wlot nie jest przypadkiem oznaczony małą dziurką pod literą "G" ?

I tak jest podłączony - wlot oznaczony kropką na topie ( bloczek jest obrócony o 45 st. przeciwnie do wskazówek zegara).

Pare jaśniejszych fotek

post-153053-1248811397_thumb.jpg

post-153053-1248815772_thumb.jpg

post-153053-1248815887_thumb.jpg

post-153053-1248816552_thumb.jpg

Edytowane przez konrad03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konrad03 napisał(a):

Pompki Thermaltake jak i chłodnica Black Water zostały mi ze starego zestawu. Sprzedać mi by się ich nie opłacało bo bym wziął grosze za nie. Ponieważ układ jest rozbudowany, dwie chłodnice są mocowane pionowo a trzecia chłodnica na samej górze dlatego sumaryczna wartość podnoszenia słupa cieczy jest duża. Dwie dodatkowe pompki powodują szybszy przepływ cieczy w układzie. Ponadto jak by swiftech padł dwie pomki thermaltake powiny jakoś sobie poradzić.

Co do temperatur ( pasta CLP może być jeszcze nie wygrzana), temperatura w pokoju 23-24 C

Powoli zaczynam się zrażać do LC, ale brakuje mi już tylko chłodnicy, więc raczej nie zrezygnuje. Aktualnie przy identycznej temp. otoczenia mam o około 5C lepsze temperatury u siebie na Mugenie 2 - 65, 64, 63, 64 C... Edytowane przez silvermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silvermax napisał(a):

Powoli zaczynam się zrażać do LC, ale brakuje mi już tylko chłodnicy, więc raczej nie zrezygnuje. Aktualnie przy identycznej temp. otoczenia mam o około 5C lepsze temperatury u siebie na Mugenie 2 - 65, 64, 63, 64 C...

Testy robione w Linpack? Jaka temp. płyty głównej i grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy chłodnica Black Water Advanced 123 rev. 3.0 z trzema wentylatorami + pompka thermaltake ( części w obecnym układzie ) uciągnie w osobnym obiegu 2 x GTX 285 w SLI?. Ponieważ planuje drobne poprawki w obecnym układzie i chłodnica BWA zawadza, a umieścił bym ją poza obudową na biurku ( w ładnej , robionej osłonie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Npisałem wcześniej że skłaniałbym się schematowi rys1, ponieważ w takim połączeniu kart wężem (feser) będe mógł wysunąć którąś z kart odzielnie jak by się coś działo. Równoległe połączenie kart rurką stalową zablokuje dwie karty ( będe musiał wyciągać dwie karty naraz). No i się teraz nad tym zastanawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arni napisał(a):

Pytanie:

Jak często wyciągasz kartę graficzną ?;)

Chodzi o to że jak by jedna karta padła i w extremalnym przypadku powodowałoby to jakiś problem z drugą, to wtedy wypinam jedną z gniazda - na to pozwala schemat na rys 1. Nie wiem czy zdarzaja się takie przypadki :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arni napisał(a):

jak Ci grafa padnie to będziesz musiał ją odłączyć od obiegu czyli spuścić płyn i na jedno wyjdzie czy przykręcisz korek i złączke czy samą złączkę ...

W sumie racja. Karty będą połączone równolegle. CPU-> NB> GPU2->GPU1 względy estetyczne, oraz pod warunkiem że dwie złączki 45 st. fesera wejdą pomiędzy bloki kart. Jeżeli nie to pozostanie wg schematu na rys.2

CPU->NB->GPU1->GPU2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ druga karta jest gotowa do zwodowania, poczyniłem prace związane z dalszą modyfikacją obudowy.

Na początku miało być tylko podpięcie drugiej karty i kosmetyczne poprawki, skończyło się inaczej. W starej wersji było miejsce na jeden napęd DVD i dwa dyski 3.5", w obecnej będzie trzy miejsca na napędy i trzy miejsca na dyski z ułatwionym dostępem.

Najgorsze rzeczy do zrobienia czyli koszyk na dyski i osłona (na dyski, pompki, chłodnice) są juz gotowe.

post-153053-1250416427_thumb.jpg

post-153053-1250416463_thumb.jpg

post-153053-1250416591_thumb.jpg

post-153053-1250416638_thumb.jpg

post-153053-1250416668_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi