Skocz do zawartości
konrad03

Red Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby dalo sie przyznawac jakies nagrody za projekty to ode mnie mialbys najwieksza z nich :) Projekt boski, czuc klimat, widac ze wlozyles w to naprawde duzo roboty. Dobranie wszelkich komponentow - wzorowe, pomysl z chlodnicami i maskownica - super.

Dla mnie osobiscie rewelacja - chyle czola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby dalo sie przyznawac jakies nagrody za projekty to ode mnie mialbys najwieksza z nich :) Projekt boski, czuc klimat, widac ze wlozyles w to naprawde duzo roboty. Dobranie wszelkich komponentow - wzorowe, pomysl z chlodnicami i maskownica - super.

Dla mnie osobiscie rewelacja - chyle czola.

[/quote

Dzieki za opinię. Trochę czasu zeszło z tą przeróbką ( dobre 1.5 tygodnia ), chociaż nie ustrzegłem sie jednego błędu. Pompka stoi na równi z rezem, wlot do pompki jest powyżej wylotu z reza dlatego podzczas napełniania układu pompka nie chciał zassać płynu. Całe szczęście pompka jest mocowana na rzepach dlatego dało sie ją wysunąć na czas napełniania. Podzczas normalnej eksploatacji w trakcie uruchomienia komputera płyn w rezie się obniża około 1.5 cm, jak wyłącze komputer płyn w rezie spowrotem się podnosi. ( korek reza jest troszke popuszczony żeby się pociśnienie nie wytworzało). Im niższy bieg pomki tym efekt ten jest coraz mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za opinię. Trochę czasu zeszło z tą przeróbką ( dobre 1.5 tygodnia ), chociaż nie ustrzegłem sie jednego błędu. Pompka stoi na równi z rezem, wlot do pompki jest powyżej wylotu z reza dlatego podzczas napełniania układu pompka nie chciał zassać płynu. Całe szczęście pompka jest mocowana na rzepach dlatego dało sie ją wysunąć na czas napełniania. Podzczas normalnej eksploatacji w trakcie uruchomienia komputera płyn w rezie się obniża około 1.5 cm, jak wyłącze komputer płyn w rezie spowrotem się podnosi. ( korek reza jest troszke popuszczony żeby się pociśnienie nie wytworzało). Im niższy bieg pomki tym efekt ten jest coraz mniejszy.

Z podnoszeniem sie plynu podczas napelniania - nie przejmuj sie. Jest to normalne, jak uklad jest nieodpowietrzony - jak juz wszystko bedzie ok to nie bedzie zmian w wysokosci plynu w rezie... tez to mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja! Układ najwyższych lotów. Jedyne co tu jeszcze nie pasuje to gołe kable złącza zasilania płyty. Poza tym świetnie :)

Dzięki. Mnie też trochę drażnią gołe kabelki od zasilania płyty i kart graficznych. Narazie ich nie ruszam, ponieważ zagości panel Aquaaero bez wyświetlacza ( drzwiczki na froncie obudowy ) + czujnik przepływu + czujnik temp. + to załącze 24 pin do awaryjnego wyłączenia komputera. Tą złączke bym oplótł. Kolorki bym skopiował od kolegi, jeżeli można :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi