proziomek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam mam problem zakupiłem przejściówkę dysku ATA na SATA mam kilka pytań odnośnie tego : 1. do czego jest ten przełącznik kolor niebieski 2.do czego ta dziurka kolor zielony do niej jest kabel USB !!! więc do czego to jest ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Witam mam problem zakupiłem przejściówkę dysku ATA na SATA mam kilka pytań odnośnie tego : 1. do czego jest ten przełącznik kolor niebieski 2.do czego ta dziurka kolor zielony do niej jest kabel USB !!! więc do czego to jest ??? Przełącznik jest kierunkowy (działa na uniwersalnych) ATA->SATA / SATA->ATA Gniazdo jest do dodatkowego zasilania 5V adaptera (kabel pod USB powinien być w komplecie) Następnym razem poszukaj informacji zanim kupisz. Edytowane 28 Lipca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proziomek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 a moge nie podpinać tego kabelka usb i normalnie dysk molexem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 No tak się składa, że napisałem wyraźnie, że jest to zasilanie adaptera a nie dysku więc raczej nie możesz nie podpinać bo adapter nie będzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 a gdzie chcesz podpiąć tego molexa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proziomek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 To więc te zasilanie adapka musi być a molex'a muszę do dysku podpiąć czy już nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 A widziałeś kiedyś dysk, który pracuje bez zasilania ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...