panzar Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) test zrobiony przez użytkownika BuMeL - link Edytowane 9 Października 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Oj będzie konkurent dla 7200.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Jeśli hałas będzie znośny i cena w miare przystępna, to łykam z miejsca. Ciekawe, kiedy pojawią się w PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) A już miałem brać 3x HD502HI do raida. No to się wstrzymam bo trochę miejsca na macierzy zostało (acz niewiele). Edytowane 28 Lipca 2009 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) @olafo jak mam być szczery to kupuj teraz. 1 nie wiadomo kiedy pojawią się w Polsce (może jutro a może za dwa miesiące... to co jest w linku to jest tylko pre order) 2 choroby wieku dziecięcego. niby mamy tak wyrafinowane technologie i wymagających konsumentów że tego terminu już się nie powinno używać ale każdy wie jak jest. wada potrafi ujawnić się nawet po kolejnych dwóch miesiącach. swoją drogą ciekawi mnie to ze taka cisza była. nic w newsach nie było... Edytowane 28 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Było wiadomo od jakiegoś czasu, że nadchodzą samsungi o gęstości 500gb/talerz i 7200rpm. Identycznie wchodziły na rynek barki 7200.12, także ja bym podstępu nie upatrywał. Znając numery jakie wykręcał samsung z F1 to później będą jakieś "el0" wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) no tak były głosy że będą 500gb na jednym talerzu, zresztą f2eg ma tak owe. mnie dziwi tylko to, że marketing samsunga nic nie mówił o nowej serii. byłem niemal na 100% pewny że to zwyczajnie będzie upgrejd serii F1. Edytowane 28 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Nazwa jest bez znaczenia. Liczy się 500/7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 niby tak, niby nie. teraz pozostaje jedynie czekać na jakieś pierwsze testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) no wkoncu cos na co czekałem od dawna 500/7200/nie Seagate :lol: Edytowane 29 Lipca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 choroby wieku dziecięcego. niby mamy tak wyrafinowane technologie i wymagających konsumentów że tego terminu już się nie powinno używać ale każdy wie jak jest. wada potrafi ujawnić się nawet po kolejnych dwóch miesiącach.Właśnie odwrotnie. Teraz kiedy jest taka presja na konkurencje i producenci ciągle sr**ą nowymi modelami żeby nie być w tyle i mają mało czasu na dopracowanie sprzętu często zdarzają się takie babole. Im bardziej skomplikowany sprzęt tym częściej. Po płytach głównych i dyskach twardych widać to najbardziej. Kiedyś nie było tylu wad fabrycznych. Nie mniej jednak F3 brzmi baardzo interesująco i napewno będę śledził topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Konkurencja dla Seagate 7200.12 ST3500410AS/ST3500418AS, który to miał ~110 MB/s w średnim odczycie: także pewnie Samsung HD502HJ będzie trochę lepszy. Co do głośności i ilości wydzielanego ciepła to prawdopodobnie Samsung wypadnie lepiej. Po pierwsze choćby dlatego, że Seagate uparł się wypuszczać dyski 1-talerzowe w cienkiej obudowie* 20 mm (Samsung w normalnej - 26,1 mm), a po drugie to już jest tradycją, że Samsungi są (z reguły) cichsze i chłodniejsze. *Pisałem już o tym na końcu tego postu. Osobiście zdecydowałem się na Samsunga HD502HI (500 GB/talerz, 5400 RPM), który to ma porównywalną wydajność z dyskami Samsung/Seagate (250-320 GB/talerz, 7200 RPM) ale jest znacznie od nich cichszy (i chłodniejszy), a na cichutkim dysku mi zależało. A tak w ogóle to chciałbym żeby były już SSD w cenie ~1 zł/1 GB... :) Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez m15m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 modle sie jedynie o czas dostepu na poziomie 12ms i wtedy kupuje z miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Piszecie tutaj o chorobach wieku dziecięcego, a przecież te talerze już zostały przetestowany w eko wynalazkach samsunga, F2G. To samo tyczy się WD i ich greenow... EDIT>>F3 chyba sa low-profile, więc odpada w przedbiegach. Oby WD nie oszczędzał na obudowach Edytowane 29 Lipca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) EDIT>>F3 chyba sa low-profile, więc odpada w przedbiegach. Oby WD nie oszczędzał na obudowach A czemuż to? Skoro dysk ma 1 talerz to po co mu obudowa jak dla dysku z 3 talerzami? To chyba logiczne. Edytowane 29 Lipca 2009 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Logiczny jest jedynie wzrost hałasu generowanego przez talerz. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygzus Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 http://translate.google.com/translate?js=y...history_state0= Spinpoint F3 Series 500GB single platter ID HD502HJ built-in 16MB Cache 1TB double-platter ID HD103SJ built-in 32MB Cache support SilentSeek and NoiseGuard noise control technology, and provides a 8.9ms seek time. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Logiczny jest jedynie wzrost hałasu generowanego przez talerz. Pozdroa dlaczego? moim zdaniem to jest plus będzie można ciaśniej upakować dyski. wg samsunga Dyski mają być DO 30% szybsze od F1. nawet iż to jest marketingowa paplanina to i tak wygląda ciekawie ;) inny news 500gb wejdą lada chwila a 1tb w sierpniu. Edytowane 29 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) no i prawdopodobnie znamy oficjalne ceny Sugerowana cena detaliczna w zależności od pojemności wynosi 46 Euro (SpinPoint F3 500GB) lub 69 Euro (SpinPoint F3 1TB). na wielu portalach polskich jak i zagranicznych podawane jest takie info. nie jest to dużo na starcie seagaty 7200.12 chyba były droższe. Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Orientuję się ktoś czy może pojawił się gdzieś test tej nowej serii ? Ja osobiście jeszcze nie znalazłem, także w żadnym sklepie go nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 narazie aniewidu ani słychu,pustka w sieci,mnie oprocz wydajnosci przewszystkim interesuje kultura pracy tego dysku,jesli bedzie nie do zakceptowania wezme F2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 no wkoncu cos na co czekałem od dawna 500/7200/nie Seagate :lol: WD na rynku tez jest... EDIT>>F3 chyba sa low-profile, więc odpada w przedbiegach. Oby WD nie oszczędzał na obudowachCo masz na mysli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jak na razie rzeczywiście cisza. mnie mimo wszystko nadal dziwi dlaczego info o tych dyskach wylazło z tak dziwnego miejsca jak sklepy. dlaczego nie od samego samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) WD na rynku tez jest...gdzie :)? narazie to ja nie widze WDeka z talerzami 500gb 7200obr pomijając ślamazarną serie Green. Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 gdzie :)? narazie to ja nie widze WDeka z talerzami 500gb 7200obr pomijając ślamazarną serie Green.Zwracam honor, przepraszam. Nie zrozumialem ;) Myslalem , ze piszeszo tym jako dysku 500GB ;) Moja wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 spox :) a juz myslalem ze cos przespałem i WD ma juz Blacki, Blue na talerzach 500 ehh nie wiem na co oni jeszcze czekają, ostatnio gdzies czytałem ze zrobili taki dysk ale 2,5 calowy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 http://www.gral.pl/preview/Samsung/Samsung...oint_F3_69.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) http://www.gral.pl/preview/Samsung/Samsung...oint_F3_69.html No no cena zachęcająca, jak będą jakieś testy, to sobie łyknę 2szt. do raid0 :) Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 no i jest juz dostepny :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 robić testy , kupił już ktoś ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...