chemiczny_ali Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Hyhy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ładnie! HD Tune możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomoMadej Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ten czas dostępu miał być mniejszy;P Ale i tak jak narazie jest chyba lepszy od seagate 7200.12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Smart :lol2: Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Minimalny odczyt ponad 70MB/s, nieźle. Faktycznie, dyski są już w sklepach, w comp4you HD502HJ jest za 187zł, HD502HI (5400obr.) jest z kolei za 184 zł, czyli różnic w cenie nie ma żadnych. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ze screena z testem wynika, że został zrobiony dwa dni temu. chemiczny_ali to Twój test czy go gdzieś wygrzebałeś ? A może fake :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Ładnie! HD Tune możliwe? Możliwe :D EDIT UP Nie no sam dysku nie posiadam, ale google u mnie działa :wink: Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Przydałoby się powiedzieć, skąd to masz. Na konkurencyjnym ;) forum są te same screeny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wyniki w normie. Teraz tylko czekać co i czy w ogóle coś pokaże WD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Przydałoby się powiedzieć, skąd to masz. Na konkurencyjnym ;) forum są te same screeny :DJak mówiłem google działa i wypluło coś takiego http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?p=4005057 :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Dziwią mnie te rozbieżności w czasie dostępu dlatego czekam na testy jakiegoś usera z purepc. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak mówiłem google działa i wypluło coś takiego http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?p=4005057 :) pzdrZ google jestem za pan brat, szukałem już kilka razy i nic, dobrze, że Tobie się udało. Dysk niczego sobie, już się zastanawiam nad kupnem do starej F1(w dodatku dwa talerze) :D Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez smal88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dziwią mnie te rozbieżności w czasie dostępu dlatego czekam na testy jakiegoś usera z purepc. + "testy" głośności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ktoś już zdążył zamówić? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) + testy modelu 1TB :) w Gralu juz dostępna 500etka. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ciekawe czy te testy nie są robione na aam=on.. moje wd miało coś 15-16ms (no cicho było) ale z off ma .. 12 :> szkoda że mi miejsca nie brakuje bo bym się skusił na 1tb ... :> trzeba produkować dane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ma ktoś jakieś wieści kiedy można się spodziewać 1 tB F3 w sklepach ale dostępnego <_< tego dysku .hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 kurde robi się ciekawie- teraz tylko pytanie czy po wakacjach 2x 500 czy 1x1tb(wariant oszczędnościowy no i nieco bezpieczniejszy ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 oplaca sie zmieniac z f1? f1 za glosne... wibruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 kurde robi się ciekawie- teraz tylko pytanie czy po wakacjach 2x 500 czy 1x1tb(wariant oszczędnościowy no i nieco bezpieczniejszy ;))Też się nad tym początkowo zastanawiałem, ale jednak rzecz, którą cenię pierwszorzędnie to bezpieczeństwo danych, więc poluje na jakieś solidne 1TB. Miałem już brać 7200.12, ale okazało się, że sypią badami niewiele mniej niż 7200.11, więc mam nadzieję, że samsung teraz pokaże coś porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Małe sprostowanie. 11 nie sypała badami tylko "firmware'ami" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Małe sprostowanie. 11 nie sypała badami tylko "firmware'ami" ;)Klienci na www pisza co innego. O ile nie padl im z powodu firmware to z reklamowano z powodu masy badow. Wyzej ktos pytal o R0 vs 1TB. Stawiam na 1TB. Wygodniej , bezpieczniej. Raid nie jest zly , sam uzywam , ale jednoczesnie widze minusy tego. Sprawdzalem hurtownie , jeszcze ich nie ma , w Gralu mozna juz zamawiac. Dobre dojscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Wiesz, Firekage. U mnie przed wymianą firmware w 1,5TB, też dysk sypał badami. Po wymianie 0 przez pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Wiesz, Firekage. U mnie przed wymianą firmware w 1,5TB, też dysk sypał badami. Po wymianie 0 przez pół roku. I tu jest ciekawostka - czy bady sa wynikiem tylko firmware? Bo zakladajac , ze tak to z 90% komentarzy na forach i www sa zasadne tylko po czesci , czyli te odnoszace sie do padniecia przez firware , ale sporo ludzi pisze w tym momencie niedorzecznosci (pomijam to , ze ludzie nie rozrozniaja serii od serii i przy okazji 500.7200.12 wpisuja frustracje dotyczace 500.7200.11) o padnieciu dysku nie biorac pod uwage czy to jest wynik przez badsectory czy moze jednak firmware. Zakladajac , ze to firmware powodowal rowniez bady . a ludzie nie robili zalecanego updejtu mozna powidziec , ze po czesci sami sa sobie winni (choc producent powinien tutaj nie popelnic takiego bledu) , jednak jak to sie ma do 12 , ktora nie ma buga w firmware , a bady tez leca? Przyklad 1TB jednej osoby z forum , ktory dostal ich 44 po 36h? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 No to teraz nie wiem, czy brać F3 500GB czy polecanego F2 500GB/5400 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) wiesz patrząc po temperaturze która jest zauważalnie wyższa w zrzutach z thtune i tach to i z ciszą może być wcale nie lepiej... czekaj na testy. EDIT: od f2eg który jest bardzo cichy. z tego co widziałem to i też od barki ale jak na razie z porównywaniem do barki to się wstrzymajmy w końcu to tylko jeden wykres... Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) No to teraz nie wiem, czy brać F3 500GB czy polecanego F2 500GB/5400 ;)Właśnie również mam zagwozdkę, czy kupić sobie drugiego f2, czy spróbować F3. Na razie poczekam na jakiegoś kamikaze który przetestuje ten wynalazek :mrgreen: wiesz patrząc po temperaturze która jest zauważalnie wyższa w zrzutach z thtune i tach to i z ciszą może być wcale nie lepiej... czekaj na testy.Zauważalnie wyższa w porównaniu do czego? Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Na papierze F3 jest cichszy od F1 i 7200.12 ale głośniejszy od F2 (w końcu do 5400obr). Ale zawsze można przecież włączyć AAM. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Na papierze F3 jest cichszy od F1 i 7200.12 ale głośniejszy od F2 (w końcu do 5400obr). Ale zawsze można przecież włączyć AAM.szum talerzy mozna zawsze dosc mocno wyciszyc gorzej jesli dysk mocno chrobocze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ogolnie troszkę lipka gdybym nie zbierał na autko to łyknął bym jakieś tanie ssd 32gb na sysa + dyskacz 1tb i mam spokój z dyskami na 2 latka :sad: a tak to 1tb zagości bo coraz bardzej mi miejsca brakue...acha moja roczna barka 11 nie ma badów więc nie generalizujmy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...