Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Mnie ciekawi czym różni się f3 eco od f2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tipex Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 ze sklepow przynajmniej proline poznikaly 500 gb f2 eg :( poki co nie oferuja 500 gb nawet tych f3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Mnie ciekawi czym różni się f3 eco od f2.Jesli mozna sugerowac sie analogia do starszych braci to mozliwe , ze tym samym co i przy F1 vs F2 eco. F2 eco ma identyczne transfery przy 5400 co F1 przy 7200 w modelach 1TB. Mozliwe , ze ten ECO F3 bedzie chlodniejszy , cichszy , albo moze zetna mu cache. WD , jesli dobrze pamietam , ma modele z 16 i 32 w podobnym modelu pojemnosciowym i w tej samej serii. Mozliwe , ze cos krece , ale: Model: WD10EADS - 32MB Model: WD10EACS - 16MB Oba naleza do serii Green ;) Moze to samo bedzie z F3. Wersja szybsza bedzie miec wiekszy cache w konkretnym modelu tak jak przy WD 1TB. W przypadku F1 tez mamy 32MB , zas F2 ma juz polowe. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Może tak być. Dla ścisłości WD ma jeszcze VADS z 8MB cache i 5400 - taka uboższa wersja GreenPower. Samsung tez może podobnie kombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 to i ja wrzuce swoje wyniki z f3 7200rpm ;) i dla porównania WD750gb BLACK WD7501AALS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ładnie, ale mogłeś zrobić na long :wink: btw. bawiłeś się z aam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 long zrobiony :) Niestety nie mam czasu w pracy sie Hutilem pobawić, może ktoś inny sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 No ladnie wypada. A porównaj głośność szumu talerzy i głośność głowic. I wibracje też oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) dźwięk głowicy wyższy niz f2 (f2 ma bardziej bassowy ) i tak ląduje na gąbce lub w SQD i ciszaa :) , talerze słyszalnie głośniejsze ale to poziom f1 mniej więcej. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez got3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 No ładnie :wink2: złapał mnie trochę apetyt na ten hdd :D szkoda że nie miałem F1 żeby sobie wyobrazić ten poziom hałasów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 No ładnie :wink2: złapał mnie trochę apetyt na ten hdd :D szkoda że nie miałem F1 żeby sobie wyobrazić ten poziom hałasów :wink:Odpowiem za Ciebie : cichszy od Barek 11 , cichszy od AAKSa 640 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Mam prośbę do użytkowników Samsung F3, aby porównali wydajność, zwłaszcza czasy dostępu, gdy dysk jest przykręcony do obudowy oraz gdy jest zawieszony na gumach lub sznurkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Odpowiem za Ciebie : cichszy od Barek 11 , cichszy od AAKSa 640 ;)To już nieźle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 To już nieźle :DTylko , ze ludzie mowia iz "to zalezy od sztuki". Glasser mowi , ze u niego jest glosniejszy niz Barki (nie wiem jakie) , ja mam 11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Mam nadzieje że nie od 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhw Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Również i ja jestem posiadaczem HD502HJ, oto screeny z moich testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Mam prośbę do użytkowników Samsung F3, aby porównali wydajność, zwłaszcza czasy dostępu, gdy dysk jest przykręcony do obudowy oraz gdy jest zawieszony na gumach lub sznurkach. Zrobilem test na gabce i zamontowany i cas dostepu jest identyczny :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Widzę ,że powoli rozeszły się 502hj'tki Mam pytanko ... jak myślicie 2,3 szt nadadzą się na raid 0 ?Ewentualnie 1 f1 322HJ + 2 f3502HJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 coś poszarpane te wykresy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Widzę ,że powoli rozeszły się 502hj'tki Mam pytanko ... jak myślicie 2,3 szt nadadzą się na raid 0 ?Ewentualnie 1 f1 322HJ + 2 f3502HJ 2szt sie nadaja, ale polaczenie tego jeszcze z HD322HJ to juz niezbyt pomysl. W radia 0 najlepiej dawac takie same dyski, bo pozniej wychodza rozna dziwne anomalie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 rozni sie czyms konkretnym ten f3 od f2?, szukac lepiej f2 czy wsumie bez roznicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) f2 wszystkie mają 5400rpm czyli cichsze/chłodniejsze ale wolniejsze;) f3 juz sa dwie wersje HD502HJ 7200rpm i HD503HI 5400rpm która dzis bede miał i wrzuce wyniczki. a więc tak głowica w testach burst etc ciut cichsza niz f2, wibracje hmm jakie wibracje ;) nie wiem jak tego dokonali ale dysk wogóle nie wibruje (lezał podczas testów na obudowie). Co do wydajności to wykresy powiedzą wiecej, zauwazylem tylko ze jest dosc podatny na dzwieki z zewnatrz mocniejsze "pierdniecie" i wykresem szarpie ;) Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez got3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 a bo wlasnie mialem kupowac 502 HI, ale nie ma u mnie, sa 503HI i tak si ezastanawiam, ale chyba nie ma zabardzo roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 A czy Samsung F3 7200RPM wibruje tak jak większość F1'ek, czy już mniej :?: Podobnie do F2EG/F3EG :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 a ja czekam na F3 1Tb oby cena była niska, dysk miał się pojawić w połowie sierpnia, a tu na razie mała obsuwa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 szybka piłka. WD640AAKS czy bohater tego tematu (500gb) ?? (zakupuje niedlugo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wydajnościowo porównywalne. WD juz sprawdzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 kiedy wychodzi wersja 1TB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Właśnie znalazłem bardzo obszerną recenzję samsunga F3 500GB: http://translate.google.pl/translate?prev=...history_state0= Komentarz wydaje się być zbędny. A poniżej jesszcze garść screenów z m.in. crystal marka i as disk benchmarka: http://www.hardwareluxx.de/community/showt...php?t=542829#03 Ostatecznie przekonałem się do zakupu tych samsungów do macierzy raid 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Właśnie znalazłem bardzo obszerną recenzję samsunga F3 500GB: http://translate.google.pl/translate?prev=...history_state0= Komentarz wydaje się być zbędny. masakra,szkoda ze trudno je dostac za te 180zł-190zł.Tylko jedno mnie nie pokoi w tym tescie " Very low vibration motor (Nidec)" mam nadzieje ze wszystkie są na tym silniku bo wczesnie roznie z tym bywało. Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...