panzar Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 dla samego speeda warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3chwdp Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 dobra Panowie, żeby nie zaczynać nowego tematu proszę napisać, które dyski samsunga na chwilę obecną będą najlepsze - cisza, wydajność, bezawaryjność i żeby tylko nie miały tego charczenia co moja obecna F1 na system 500GB - F2 czy F2EG czy nowsze odpowiedniki F3 lub F3EG - trochę dużo ludzi pisało o tych dziwnych szmerach piskach itp nowych TRÓJEK (może to wyjątki, a może przyszło nowe), więc mam obawy pchać się w nowe, ale może warto ?? ... a jakbyście mieli brać dysk na systemowy, to stawiacie na ten "speed" F2/F3 czy mniejszy hałas i szmery w F2EG/F3EG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 ... a jakbyście mieli brać dysk na systemowy, to stawiacie na ten "speed" F2/F3 czy mniejszy hałas i szmery w F2EG/F3EG ? to zależy, jeżeli nie jesteś maniakiem cichego sprzętu i nie utopiłeś xxxxzł w to, żeby było cicho to bierz F3 i tak będzie cichy dla ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 A może da radę te koszyki w Cm 690 jakoś przerobić, coś do nich dokupić aby tak drgań nie przenosiły :I? Bo w tej chwili z 2 dyskami ( nie długo będzie 3 ...) już buczy :I same wentylatory są nie słyszalne ale dysk tak trzęsą budą że aż buczy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Krótka piłka bo już jestem zakręcony. Z tych dwóch samsungów http://www.apollo.pl/store/show_detail/53610 http://www.apollo.pl/store/show_detail/57128 ten drugi będzie lepszy ? Mój WD zrobił dead po upadku także szukam czegoś taniego i dobrego i myślę że to będzie dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) HD502HJ > HD502HI Edytowane 20 Września 2009 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 A może da radę te koszyki w Cm 690 jakoś przerobić, coś do nich dokupić aby tak drgań nie przenosiły :I? Bo w tej chwili z 2 dyskami ( nie długo będzie 3 ...) już buczy :I same wentylatory są nie słyszalne ale dysk tak trzęsą budą że aż buczy:(IMHO nic nie tłumi drgań lepiej niż taki patent: http://4max.com.pl/default.asp?g=181&g...amp;produkt=522 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 A czy czasem na apollo sie nie walnęli i nie powinno być 7200 obr ? Ja już w końcu nie wiem czy to dysk z serii f3 czy f2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) HD502HI - Samsung EcoGreen F2 - 5400rpm HD502HJ - Samsung SpinPoint F3 - 7200rpm Edytowane 20 Września 2009 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Czyli apollo walło byka w takim razie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) Prawda ;] Nie pierwszy i nie ostatni raz. HD103SJ w karen.pl Zamówiłem, ma być na dniach. Edytowane 21 Września 2009 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Tak ostatecznie spytam, bo juz sie zakrecilem. http://www.apollo.pl/store/show_detail/53610 - ten model to EcoGreen 5400 F2 - 1 talerz 500GB ?? No i najwazniejsza dla mnie sprawa, czy ten dysk ma wibracje ? Bo teraz kupilem mala bude gdzie bedzie przykrecony bezposrednie do niej i juz nic nie wykombinuje z gumkami od gaci ;) Takze dysk nei moze miec wibracji, a te 5400 to kuszaca sprawa jesli o to chodzi. Edytowane 22 Września 2009 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 F2 i F3 maja sensor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Tak ostatecznie spytam, bo juz sie zakrecilem. http://www.apollo.pl/store/show_detail/53610 - ten model to EcoGreen 5400 F2 - 1 talerz 500GB ?? No i najwazniejsza dla mnie sprawa, czy ten dysk ma wibracje ? Bo teraz kupilem mala bude gdzie bedzie przykrecony bezposrednie do niej i juz nic nie wykombinuje z gumkami od gaci ;) Takze dysk nei moze miec wibracji, a te 5400 to kuszaca sprawa jesli o to chodzi. Nie wibruje, nawet jak zapakujesz kilka sztuk do papierowej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 F2 i F3 maja sensor. A co to takiego ? :P Bo mam slynnego F1 320GB do dzisiaj, to co prawda jest bardzo cichy, ale wibruje jak stary Ursus. Tylko, ze w Dragonie to ja go powiesilem na gumkach od gaci, a tu juz tego nei dam rady zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 A co to takiego ? :P Bo mam slynnego F1 320GB do dzisiaj, to co prawda jest bardzo cichy, ale wibruje jak stary Ursus. Tylko, ze w Dragonie to ja go powiesilem na gumkach od gaci, a tu juz tego nei dam rady zrobic.Tez mama F1 i moj nie wibruje , ale ja nie o tym - sensor? Czujnik wibracji , ktory przy "telepaniu" powoduje wydluzenie czasu dostepu. W temacie o F2 jesli dobrze pamietam ktos mial 35ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Kurde, ale jesli to mi ma robic 30ms, to ja pier... taki biznes. Aktualnie mam 2,5" 320GB 5400 WD, a chcialem go zmienic na 3,5" Samsunga wlasnie dlatego, ze ma slaby czas dostepu, to dysk laptopowy. A jesli F2 ma mi robic takie badziewie, to zmiana traci sens... A przy okazji to czym one sie roznia ?? Nawalili tych modeli, ze juz nie wiem co jest grane: 1) http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...948&katid=4 2) http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...245&katid=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Imho niczym przy czym F2 Eco mialy jako pierwsze 500GB/talerz. Swoja droga , w Proline , a pojawiasz sie we Wrocku , masz taniej dyski niz w Arescie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Kurde, ale jesli to mi ma robic 30ms, to ja pier... taki biznes.Nie zrobi, nic takiego nie dzieje się na dyskach 500. Przejrzyj temat o f2, tam są wyniki. Edytowane 22 Września 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Pojawiły się w końcu wersje terowe samsunga F3! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Dokładnie ! U mnie jest model HD103UJ po kuszącej cenie http://www.apollo.pl/store/show_detail/43283 Transfer i czas dostępu wygląda obiecująco :) Ojj chyba zmienię swój typ z wersji 500 gb na 1 tb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) HD103UJ to już jest dawno, jemu chodziło o HD103SJ A oto tescik, po niemiecku. http://extreme.pcgameshardware.de/blogs/bl...gb-hd103sj.html Edytowane 23 Września 2009 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Dokładnie ! U mnie jest model HD103UJ po kuszącej cenie http://www.apollo.pl/store/show_detail/43283 Transfer i czas dostępu wygląda obiecująco :) Ojj chyba zmienię swój typ z wersji 500 gb na 1 tb ;) Heh , sam mam ta F1 , ale u mnie max to 83MB/S ;) w HDszajsach. Dopiero w CrystalMarku mam cos ponad 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Zamówiłem 3 dyski terowe. Jak przyjdą to zrobię testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 zamówiłem w emerkecie 1tb za 277 zobaczymy kiedy będzie od odbioru .. Ponad 300zeta z karenie i kompuszrocie to lekkie przegiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Czy ja wiem, może i tak ale mimo wszystko 3 stówki za 1TB to naprawdę niewiele. Ja 2 lata temu kupowałem 7200.10 32GB za ponad 300 zł. Dzisiaj dyski HDD, szczególnie terowe są tanie jak barszcz. Ja swoje zamówiłem za 273, bez vat-u wychodzi 223 a to już naprawdę niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Jak dobrze pójdzie to jutro wrzucę testy tego Samsunga HD103SJ. Dziś już był do odbioru ale czasu brak. Cena ok 300 zeta ale nie będę się rzucał o 20 zeta czy kupował w necie i z przesyłką wyjdzie na to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) 2x Samsung F3 HD103SJ, ASUS P5K-E (ICH9R), port 5 i 6, dyski nie przykręcone. Ah, rozmiar paska 64kb. I jak? Edytowane 24 Września 2009 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) pr0 ! Co do dyskusji o wibracjach. Szkoda wydawać dodatkową kasę na cudaczne rozwiązania, jak można położyć dysk na gąbce (np. taka którą znajdziecie w pudełku po płycie głównej). 0 drgań (słownie zer0 xD) Barka: F1: Edytowane 24 Września 2009 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 chyba najtaniej 269zł http://www.proline.pl/sklep.php?p=SAM+1TB+32+HD103SJ tylko plus wysyłka :/ poczekam jak będzie w 3mieście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...